1 вересня у школах пройде онлайн-урок на тему ментального здоров’я

29.08.2023, 14:05 Переглядів: 965

 

Психологи розкажуть дітям, як заспокоїтися у стресових ситуаціях, подолати страхи й тривожність, пов’язані з початком навчального року

1 вересня у школах пройде онлайн-урок на тему підтримки ментального здоров’я «ТИ ЯК? Повертаємось до школи!» для учнів 1-11 класів. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Урок проведуть психологи Світлана Ройз, Катерина Тімакіна та Ілія Єлісей Касторних. Фахівці максимально доступно розкажуть дітям, як працюють наші емоції, покажуть прості вправи для заспокоєння у стресових ситуаціях, підкажуть, як подолати страхи й тривожність, пов’язані з початком навчального року.

Сценарії та матеріали окремих уроків для 1-6 та 7-11 класів також містять практичну інформацію для вчителів, батьків та опікунів, яка допоможе підтримати дітей впродовж року. А ще — різноманітні ресурси з вправами й техніками психологічної самодопомоги, посилання на групи підтримки для освітян та онлайн-курси про вчителювання у час кризи.

1 вересня о 9.00 урок транслюватимуть на відеосервісі «MEGOGO Освіта». Тож кожен охочий зможе приєднатися до розмови про роль ментального здоров’я, вміння піклуватися про себе та близьких.

Посилання на онлайн-уроки для учнів:

Нагадаємо, на Полтавщині заборонили проведення святкових заходів 1 вересня.

Нещодавно «ТелеграфЪ» поговорив із художником-плакатистом та філософом Нікітою Тітовим про те, як суспільство сприймає психічно хворих людей, та чи готові ми до того, що кількість людей із психічними розладами через війну в Україні зростатиме:

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: nov-rada.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх