МОН спростувало фейк: в українських школах не буде двох зимових канікул

5.11.2020, 14:31 Переглядів: 4 896

 

Недостовірна інформація про те, що у цьому навчальному році школярі відпочиватимуть зимою двічі, ширилася у ЗМІ та соціальних мережах

У ЗМІ та соціальних мережах ширилася інформація про те, що українські школярі буцімто матимуть двоє зимових канікул у цьому навчальному році – із 28 грудня до 10 січня та з 15 до 21 лютого 2021 року. Проте Міністерство освіти і науки України спростувало цей фейк. 


На офіційному сайті МОН йдеться про те, що Міністерство не надавало жодних офіційних листів-рекомендацій щодо цього питання, як це було зазначено у дописах, а отже така інформація є недостовірною.


Також Міністерство освіти і науки України повідомило, що керівники закладів освіти мають право самостійно організовувати освітній процес та визначати дати канікул. А в період карантину через COVID-19 для безпеки учнів та працівників шкіл канікулярний період може бути скоригований відповідно до епідеміологічної ситуації.


Відповідно до законодавства, навчальний рік в Україні складає щонайменше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня. Тривалість канікул, не враховуючи літніх, не повинна перевищувати 30 днів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх