705 українських вчителів здали ЗНО та пройшли сертифікацію

4.12.2019, 14:04 Переглядів: 2 684

 

Тепер освітяни одержали сертифікати, які дозволять їм отримувати щомісячну доплату у 20%

705 вчителів початкової школи з 857, які зареєструвалися, успішно пройшли першу пілотну сертифікацію, до якої входила здача ЗНО. Про це оголосила міністерка освіти і науки Ганна Новосад.


Визначення педагогів, що пройшли сертифікацію, залежало від того, чи взяли вони участь у всіх обов‘язкових етапах пілоту, а також чи подолали встановлений спецкомісією поріг склав/не склав з двох основних етапів сертифікації.


Загалом в останньому етапі – проведенні незалежного тестування – взяло участь 807 вчителів. З них 31 учасник не завантажив власне е-портфоліо і був знятий з сертифікації з технічних причин. Освітяни отримають свої результати 6 грудня в електронних кабінетах учасників.


27 листопада відбулося друге засідання комісії при Міністерстві освіти і науки України, на якому визначили результати сертифікації педагогічних працівників. Експерти визначили граничну кількість балів, які необхідно було набрати для успішного складання:


Тепер педагоги, які пройшли сертифікафію, стануть власниками сертифікатів, які дозволять їм отримувати щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу упродовж трьох років. Сертифікати діятимуть з 1 січня 2020 року до 31 грудня 2022 року.


- Я б хотіла подякувати абсолютно всім вчителям, що взяли участь у сертифікації, – незалежно від результату. Кожен із вас зробив свій внесок для вдосконалення механізму сертифікації. Саме на основі ваших результатів та досвіду ми вдосконалюватимемо процедуру на майбутнє, – відзначила Ганна Новосад.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: uk.etcetera.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх