Стало відомо, скільки балів треба набрати для вступу на бюджет у 2020 році

28.10.2019, 11:33 Переглядів: 4 310

 

Міністерство освіти і науки встановило відповідні норми

Міністерство освіти і науки України встановило мінімальний прохідний конкурсний бал, який дасть можливість абітурієнтам вступити до вишів на бюджетну форму навчання у 2020 році. Деякі норми з цього питання залишилися такими ж, як в проєкті Умов прийому, деякі змінилися.


Вступники, які претендуватимуть на навчання на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної середньої освіти за кошти державного бюджету, повинні мати конкурсний бал не менший ніж 125. В іншому випадку абітурієнта не допустять до конкурсного відбору.


Також Міністерством освіти були встановлені мінімальні значення кількості балів для вступу на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» з другого та третього конкурсних предметів на рівні не меншому ніж 150 балів.


Конкурсний бал для вступу на основі повної загальної середньої освіти за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» не може бути меншим ніж 130 балів.


Конкурсний бал для вступу на спеціальності галузі знань «Право», «Публічне управління та адміністрування» та «Міжнародні відносини» має бути не меншим за 140 балів.


Окрім цього, у 2020 році буде скорочений обсяг державного замовлення на юридичні спеціальності. Зокрема, прийом вступників за державним або регіональним замовленням для здобуття ступеня молодшого бакалавра за всіма формами здобуття освіти, а також для здобуття ступенів бакалавра, магістрів за заочної формою здобуття освіти за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право» в 2020 році проводитись не буде.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: ukrinform.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх