Новий Український правопис ще 5 років «не торкнеться» завдань ЗНО

2.09.2019, 09:02 Переглядів: 4 495

 

Відповідний наказ видало Міністерство освіти і науки України

Ще 5 років завдання зовнішнього незалежного оцінювання з української мови ґрунтуватимуться на тих нормах Українського правопису, які не зазнали змін. Таку інформацію оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти.


22 травня цього року Кабмін ухвалив нову редакцію Українського правопису. Після цього педагогів, батьків та учнів в країні найбільше занепокоїло питання: чи вплине це на завдання ЗНО, яке необхідно здати, аби вступити у виш?



Відповідь на дане запитання дало Міністерство освіти і науки України та видало відповідний наказ. Згідно цього документу, у завданнях зовнішнього незалежного оцінювання протягом наступних п’яти років будуть використовуватися норми Українського правопису, які не змінилися.


Зрозуміло, що найближчими роками деякі учасники ЗНО уже опанують нові норми правопису, а інші — ні. Це може позначитися на оцінюванні такої частини тесту як «Власне висловлювання». Тож в Українському центрі ухвалили рішення: протягом п’яти років не вважатиметься помилкою написання слів за старим правописом.


Екзаменатори все ж таки позначатимуть слова, що не відповідатимуть новому правопису, однак у загальному обліку це не враховуватиметься та не вплине на загальний бал учасника тестування за написання власного висловлювання.


Автор: Катерина Турубара Джерело фото: testportal.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх