У цьому році 9-класників Кременчука чекає аудіювання на ДПА з іноземної мови

1.02.2019, 14:15 Переглядів: 2 515

 

У МОН говорять, що це допоможе підготуватися до аудіювання на ЗНО з іноземної мови

З цього року аудіювання буде складовою державної підсумкової атестації(ДПА) з іноземної мови в 9-му класі. Про це йдеться на сайті Міністерства освіти та науки України.


Загалом ДПА проводитиметься з трьох предметів: української мови, математики та третій – на вибір. Це може бути ДПА з іноземної мови: англійської, німецької, французької або іспанської. Атестацію складатимуть в письмовій формі, вона передбачає 3 частини:

  • аудіювання;
  • читання;
  • використання мови.

Заступник Міністра освіти і науки Вадим Карандій. Пояснив, що аудіювання як складову ДПА з іноземної мови зробили для того, щоб підготувати учнів до ЗНО. Також чиновник нагадав, що за чинними освітніми програмами аудіювання є  частиною семестрового контролю з іноземних мов. За його словами, розуміння мови на слух – це частина стандарту міжнародних мовних тестів, і воно не має бути сюрпризом для наших учнів.


Матеріали для ДПА з іноземної мови в 9-му класі готуватиме вчитель. Завдання мають відповідати рівню А2+ для тих класів, що вивчають мову на рівні стандарту, та рівню В1 для класів з поглибленим вивченням іноземних мов. На їх виконання учень матиме 60 хвилин.


Аудіювання представляє собою аудіозапис тексту та одне післятекстове завдання. Теми повинні стосуватися щоденних ситуацій спілкування і відповідати віковим особливостям та інтересам учнів 9-их класів. Це, наприклад, може бути фрагмент радіо-програми, прогноз погоди, опис чогось, телефонні перемовини тощо.


Для рівня стандарту аудіотекст має бути тривалістю 1-2 хвилини, для поглибленого вивчення – 3-4 хвилини. Учні прослуховують запис двічі, після чого виконують завдання до нього.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: mon.gov.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх