Уряд не дав коштів на навчання кременчуцьких зварників за міжнародними стандартами

26.06.2012, 16:28 Переглядів: 2 766

Уряд не дав коштів на навчання кременчуцьких зварників за міжнародними стандартами
Гості в майстернях ВПУ-7

 

У кременчуцькому вищому професійному училищі №7 пройшла масштабна всеукраїнська нарада з питань підготовки зварників за міжнародними стандартами (23-25 червня). Прибули солідні гості з усієї України. Серед них – директор Міжгалузевого учбово-атестаційного центру Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона пан Проценко та провідний спеціаліст МОНмолодьспорт пані Гаврилюк.

 

Гості дуже хвалили училище, рівень організації навчального процесу, гостинність керівництва та художню самодіяльність. Та коштів на створення при училищі прогресивного центру професійно-технічної освіти із впровадження інноваційних технологій у зварювальному виробництві не дали. Не дали, звісно, не гості, а уряд - "Планом асигнувань із загального фонду бюджету на 2012 рік виділення цих коштів не передбачено". У лютому директор училища звертався з цього приводу до міністра освіти Дмитра Табачника - та коштів на освітній проект училище не отримало.

 

Кременчуцьке вище професійне училище №7 – одне з найсильніших в Україні. Тут готують зварників на паях із всесвітньо відомим Інститутом електрозварювання ім. Є. О. Патона. Намагаються виростити українського робітника, який вмів би працювати за міжнародними стандартами якості. Училище навіть потрапило у Державну цільову програму розвитку професійно-технічної освіти на 2011-2015 роки, розроблену за поданням Кабінету Міністрів України.

 

За цією програмою у 2012 році ВПУ-7 мали б виділити значні кошти на створення центру професійно-технічної освіти із впровадження інноваційних технологій у зварювальному виробництві – таких центрів буде всього три по Україні. Мали б виділити, та не виділили. Декларуючи свою готовність готувати сучасні робітничі кадри, український уряд відмовляється вкладати кошти в освітні програми.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх