Міністр мовчить і грошей на КрНУ не дає

23.12.2011, 09:35 Переглядів: 3 666

Дмитрий Табачник. Фото из архива "Кременчугского Телеграфа"
Міністр освіти не відповів на звернення кременчуцьких депутатів

У листопаді депутати міськради одностайно проголосували за звернення, у якому просили міністра освіти пана Табачника поліпшити фінансування Кременчуцького національного університету (КрНУ) у поточному році, та виділити навчальному закладу 1 млн. 350 тис. гривень на оплату комунальних послуг і 3 млн. гривень на капітальні видатки (у тому числі, на капітальний ремонт сумнозвісного стадіону «Політехнік»). Рішення депутати прийняли на сесії міськради 29 листопада.

 

30 листопада апарат міськради направив офіційний лист із депутатським зверненням міністру освіти (лист № 01-12/1474). За повідомленням прес-служби виконкому, станом на 20 грудня відповіді міністра кременчужани ще не отримали. А рік, між тим, закінчується.

 

У КрНУ, як і у більшості державних навчальних закладів, фінансова ситуація складна. Зважаючи на те, що в університеті 70% студентів навчаються безоплатно, за держзамовленням, держава мала б пропорційно відшкодовувати витрати на їхнє навчання – це мало б становити 70% платежів. Та весь рік уряд відшкодовував кошти в межах 20%, а в останньому кварталі фінансування зменшилось до 10% від потреби. 

 

Між тим університет має щомісяця оплачувати комунальні послуги за утримання 15 навчальних корпусів (на день це коштує близько 28 тисяч гривень), виплачувати стипендії студентам та зарплати викладачам. Стипендії студентам, аспірантам та докторантам виплачують. А от викладачам на період листопад-січень запропоновані відпустки за власний рахунок – пенсіонерам на чотири тижні, усім іншим – на два.

Теги: КрНУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх