Щоб томати були смачні та великі: які мікроелементи важливі й чим підживлювати
2.07.2025, 07:45
Переглядів: 642
Пожовтіння, фіолетові прожилки та скручене листя — ознаки браку поживних речовин
Для отримання багатого врожаю смачних і великих помідорів важливо вчасно забезпечити рослини ключовими мікроелементами. Ось на що варто звернути увагу:
- Азот відповідає за ріст зеленої маси. Якщо листя починає жовтіти — це ознака його нестачі. У такому разі рекомендують обприскати рослини розчином сечовини або аміачної селітри.
- Фосфор потрібен для розвитку кореневої системи та стійкості до стресів. Його дефіцит проявляється потемнінням листя, скручуванням країв і фіолетовими прожилками. Допоможуть суперфосфат або монофосфат калію.
- Калій потрібен для зав’язування плодів, насиченого кольору томатів і стійкості до хвороб. Якщо листя закручується, з’являється крайовий опік або воно сохне — рослині не вистачає калію. Допоможе зола, сульфат калію або калімагнезія.
- Бор стимулює утворення зав’язей і підвищує врожайність. У комплексних підживленнях варто враховувати і його.
Правильне та своєчасне внесення добрив — запорука здорових кущів і щедрого врожаю.
Нагадаємо, раніше садівники пояснили, як захистити помідори від фітофторозу.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.