Як вибрати фітолампу для розсади та квітів: поради

25.03.2023, 15:34 Переглядів: 227

Вибір фітолампи для розсади та квітів може здаватися складним завданням, особливо для початківців.  Ось декілька порад, які допоможуть вам вибрати фітолампу для розсади та квітів

Зверніть увагу на тип фітолампи. Існує кілька типів фітоламп, таких як LED, CFL, HID і T5. LED-лампи є найбільш економічним та ефективним варіантом, оскільки вони споживають менше електроенергії, виробляють менше тепла та мають довгий термін служби.

Спектр світла. Розсада та квіти потребують різного спектра світла на різних стадіях росту. Червоне світло сприяє цвітінню і формуванню плодів. Синє світло стимулює розвиток листків і кореневої системи. Жовте прискорює фотосинтез, а також стимулює вироблення каротинів.

Помаранчеве ідеально підходить для вирощування кімнатних рослин. Ультрафіолет зміцнює коріння та сприяє зростанню зеленої частини рослини. Він чудово підходить смолистим рослинам.

Правильна спектральна зона. Фітолампа мусить мати спектральний діапазон, який відповідає фотосинтетично активному випромінюванню (PAR), що потрібне рослинам для здорового росту та розвитку.

Врахуйте потужність фітолампи. Потужність фітолампи має відповідати розміру та потребам вашого саду або кімнатних рослин. Найкраще, якщо фітолампа має потужність від 30 до 50 ватів.

Зверніть увагу на кут розсіювання світла. Цей параметр показує, на яку площу ви зможете розсіяти світло. Для розсади та квітів найефективнішим є кут розсіювання світла від 120 до 140 градусів.

Автор: Анастасія ДЖАБЕР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх