«ДДС» шукає відповідь: чи мусить облгаз замінити лічильник безкоштовно

9.03.2023, 14:26 Переглядів: 100

- Прошу вас розповісти на сторінках улюбленої газети, чи мусить облгаз замінити лічильник безкоштовно, якщо він вийшов із ладу?

Олена Миколаївна, с.Вишеньки

Якщо лічильник газу, що вийшов із ладу/не пройшов повірку, є власністю споживача, рішення про доцільність його ремонту ухвалює облгаз, враховуючи технічні та економічні чинники. У разі ухвалення облгазом рішення про доцільність ремонту облгаз зобов'язаний встановити відремонтований за свої кошти лічильник газу побутового споживача замість тимчасово встановленого лічильника газу з обмінного фонду протягом двох місяців з дати його зняття.

У разі ухвалення облгазом рішення про недоцільність проведення ремонту лічильника газу облгаз зобов’язаний протягом п’ятнадцяти робочих днів після результатів проведення періодичної повірки (але не пізніше двомісячного строку після зняття лічильника газу на періодичну повірку) безкоштовно встановити власний розрахунковий лічильник газу (типорозміром не більше лічильника газу побутового споживача) для подальших комерційних розрахунків і в цей самий строк повернути побутовому споживачу його лічильник газу та письмово повідомити споживача про результати проведення періодичної повірки й ухвалене рішення щодо недоцільності ремонту лічильника газу. У такому разі побутовий споживач не може відмовитись від встановлення лічильника газу облгазом.

Автор: Мирослава Українська
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх