Продуктових кіосків у місті стане в 5 разів менше

22.09.2012, 10:17 Переглядів: 6 462

Мерія оприлюднює нові правила розміщення кіосків у Кременчуці. Їх кількість зменшиться більше ніж в 2 рази

Продуктових кіосків у місті стане в 5 разів менше
Квітковий кіоск

 

Продуктових кіосків у місті стане в 5 разів менше
Продуктовий кіоск

 

Продуктових кіосків у місті стане в 5 разів менше
Кіоск з пресою

 

Продуктових кіосків у місті стане в 5 разів менше
Кіоск з ремонту одягу, взуття та ін.

 

Мерія оприлюднює нові правила розміщення кіосків у Кременчуці. Їх кількість зменшиться більше ніж в 2 рази. Майже «вимруть» продуктові – міський архітектор вважає, що 48 замість 276 буде достатньо. Головне, щоб гарно було. Вигляд кіосків зміниться – гроші на оновлення доведеться витрачати саме підприємцям.

 

Мерія продовжує боротьбу за чистий та естетично привабливий Кременчук. Після того як влада прибрала з вулиць більше 2 сотень кіосків, вона взялася впорядкувати ті, що залишилися. Їх, за оцінкою міського управління архітектури, 575 штук, з них 164 – стоять незаконно. Крім того, майже всі кіоски не відповідають естетичному смаку чиновників. Тому вони підготували нову редакцію регуляторного акту «Правила розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука». Коли його опублікують, у мешканців буде цілий місяць для того, щоб письмово висловити свої побажання, доповнення та пропозиції. Їх має розглянути регуляторна комісія при мерії.
«ТелеграфЪ» спробував проаналізувати, як вплинуть нові правила розміщення кіосків на простих кременчужан. По-перше, продуктових стане в 5 разів менше – із 276 залишаться 48: 5 – на Молодіжному, 7 – у центрі, 3 – у Крюкові, 4 – на Раківці, 6 – на Ревівці. У районі зупинки «Водоканал» залишиться лише один (хлібний), а на Третьому Занасипі та в районі залізничного вокзалу не буде жодного. Якщо в центрі міста багато магазинів, то мешканцям приватного сектору доведеться запасатися продуктами заздалегідь, аби не залишитися ввечері без хліба чи пива. До речі, на запропонованій комплексній схемі ми нарахували лише 45 кіосків. У прес-службі мерії пояснили: схему ще доопрацьовуватимуть, вона не є остаточною.
По-друге, майже всі кіоски «сховаються» в глибині кварталів – аби не порушувати гармонії довершених архітектурних ансамблів Кременчука. Хто ремонтує одяг, взуття чи годинники – не забудьте спитати в майстрів, де їх невдовзі шукати.
Кіосків з пресою та тютюном стане на 2 менше (всього 62), з баштанними культурами та овочами – на 7 – до 21, ремонтних майстерень – на 3 (залишиться 94). Кіоски з ритуальною атрибутикою взагалі зникнуть з вулиць – за баченням мерії, їх продукція продаватиметься лише на кладовищах. Проте в Кременчуці буде 12 квіткових кіосків – вдвічі більше, ніж зараз.
Ось так виглядатимуть кременчуцькі кіоски

Не встигли дрібні підприємці облаштувати свої кіоски так, як того вимагали минулорічні правила, вимоги знову міняються. Для кожного, згідно з призначенням, визначений відповідний архітектурний тип. Для більшості власників це означає будівництво нового кіоску. Це задоволення нині коштує від 20 тисяч гривень. Та хіба ж бізнесмен може не погодитися з тим, що місто має бути стильним, а малі архітектурні форми – тішити око? В принципі, нові Правила допускають виготовлення кіоску за власним проектом, але його вигляд має відповідати архітектурно-художнім вимогам міського дизайну та не порушувати стилю міського середовища. Як це – у документі не вказується. Мабуть, вирішується в індивідуальному порядку.
Кіоски мають розміщуватися за межами тротуарів, доріжок та алей. Обов'язково встановлюється урна, а територія на 10 метрів навколо має прибиратися та бути впорядкованою. Кіоски повинні стояти не ближче ніж за 20 метрів від транспортних зупинок, за 30 метрів від фасадів об'єктів громадського призначення, за 15 метрів від перехресть.
Ознайомитися із запропонованими новими вимогами розміщення та вигляду кіосків можна на нашому сайті telegraf.in.ua.
Автор: konstantinov
Теги: киоски
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх