Владі жарко – людям холодно

21.05.2009, 19:41 Переглядів: 2 035
Крюків та Занасип залишилися без гарячої води.
Каструля надійніша за котельню – гріє безвідмовно!

За борги комунального підприємства «Теплоенерго» компанія «Газ України» 18 травня відключила котельні та припинила подачу газу на ТЕЦ вагонного заводу. Щонайменше – до першого липня.

На ранок 18 травня мешканці Правобережжя та Занасипу були розчаровані: прийняти теплий душ та цивілізовано поголитися не вдалося. Дата відключення була названа ще на минулому тижні. Підприємство «Кременчукгаз», виконуючи припис керівної структури – ДК «Газ України», спрацювало оперативно: подачу газу на котельні «Теплоенерго» припинили вже о другій ночі.

До останнього часу жевріла примарна надія, що газопостачальники та тепловики домовляться – але цього так і не сталося. Нагадаємо, ще минулого тижня КП «Теплоенерго» отримало кілька приписів про відключення газу за борги у сумі 10,5 мільйонів гривень. За минулий тиждень КП «Теплоенерго» проплатило півмільйона – за рахунок поточних платежів населення, повідомив Дмитро Питулько, директор КП «Теплоенерго». Проте ця сума ситуацію не врятувала.

Наразі КП «Теплоенерго» хоче взяти кредит у «Ощадбанку» для погашення газових боргів (на такі шляхи вирішення цих питань орієнтує підприємства теплоенергетики прем’єр Юлія Тимошенко). Сума кредиту ще узгоджується з міською владою. Попередньо віце-мер Микола Порицький говорив про шість мільйонів гривень. Проте керівництво «Теплоенерго» каже, що, можливо, обійдеться і меншою сумою – аби платити менші відсотки банку.

Лівобережжя буде з гарячою водою за винятком тих районів, де йде плановий ремонт – ТЕЦ ВАТ «Полтаваобленерго» проблем населенню не створює.

Коментарі

Дмитро ПИТУЛЬКО, директор КП «Теплоенерго»:

– Якщо населення активно проплатить борги (на сьогодні вони складають близько семи мільйонів гривень), ми подамо гарячу воду з першого липня. До цієї дати був запланований ремонт тепломагістралей Крюкова і Раківки. На даний час ми вже приступаємо до ремонту теплових мереж і котелень – раніше графіка. Думаю, до першого липня вдасться зробити ремонти й на Занасипу, і потім уже не виводити мережі в ремонт у липні та серпні. Але, якщо люди хочуть мати воду з першого липня, – дуже прошу погасити борги.

Богдан ОКСЕНЕНКО, виконувач обов‘язків голови ВАТ «Кременчукгаз»:

– На даний час рівень проплат КП «Теплоенерго» не дозволяє подати газ на котельні. Ліміти газу цьому підприємству не виділені, тому ми опломбували котельні, виконуючи припис ДК «Газ України». Ніхто не вимагав всю суму за газ погасити одночасно – був складений графік, з якого «Теплоенерго» «вибилося». Тільки-но воно увійде у графік – подача газу буде відновлена. Що стосується ТЕЦ ВАТ «Полтаваобленерого», то це підприємство має ліміти газу, і йому відключення не загрожує.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх