Як Кременчук підготувався до зими

17.09.2009, 10:58 Переглядів: 2 499
Комунальникам заважають спокійно спати два крупні ремонти.
Заміна теплотраси на Раківці. «Я беру це питання під особистий контроль. Тепло подамо людям вчасно!» - пообіцяв міський голова Микола Глухов
Фото: Дмитрий Бабец

 В основному, місто до зими готове, але є слабкі місця. Так, у ремонті знаходиться теплотраса на Раківці. А якщо Кабмін дасть гроші, почнуть ремонтувати і котельню у Крюкові. Проте тепло кременчужанам влада обіцяє вчасно.

14 вересня кременчуцька влада розглянула стан підготовки до зими на розширеному засіданні виконкому.

Як доповіла Оксана Кийло, заступник начальника житлово-комунального господарства, практично всі 100% комунальних будинків готові до пуску тепла: управляючі компанії виконали свою роботу. Також повністю готові ввімкнути опалення школи, дитсадки та медичні заклади, які підпорядковуються місту.

Підприємства ВАТ «Полтаваобл-енерго», КП «Теплоенерго» зробили необхідні ремонти обладнання і магістральних теплових мереж. 15 із 16 котелень «Теплоенерго» готові до роботи. Триває заміна старих котлів на сучасні у котельні зрошувальних систем, що на вулиці Целіноградській (Кохнівка). Комунальники обіцяють подати тепло на цей район вчасно.

Однак найбільш слабке місце сьогодні – у Крюкові. Так, на сьогодні в ремонті знаходиться теплотраса на Раківці. Це труба великого діаметру, котра тянеться від теплоелектроцентралі вагонного заводу. Через цей ремонт увесь район нині без гарячої води. І зараз головна задача для комунальників – впоратися до початку опалювального сезону.

– Сядьте на цю трубу і кожного дня починайте свій ранок з теплотраси. Розробіть детальний, щоденний графік робіт, – звернувся міський голова Микола Глухов до відповідальних за ремонт осіб.

Володимир Зибін, начальник управління капітального будівництва міськвиконкому, обіцяє, що всі роботи «на трубі» будуть завершені до першого жовтня. А це дозволить вчасно подати тепло в оселі кременчужан.

Також вірогідно, що перед опалювальним сезоном розпочнеться реконструкція котельні кварталу № 17 у Крюкові. Міська влада очікує близько 15 мільйонів з держбюджету. А поки гроші не виділені, місто не може розпочати ці роботи. Нагадаємо, минулого року така сама ситуація була з котельнею кварталу №176 на Занасипі, через що пуск тепла у цей район затримали на півмісяця. До речі, ця котельня і досі офіційно не здана держкомісії. Мер розпорядився вирішити це питання до 21 вересня і поклав персональну відповідальність на віце-мера Миколу Порицького.

Деякі заклади не готові до зими 

Станом на 14 вересня деякі заклади освіти та медицини не здали елеваторні вузли. Це означає, що до пуску тепла вони не готові. Про це на засіданні виконкому повідомила Алла Одіна, начальник теплової інспекції ВАТ «Полтаваобленерго». Це заклади обласного та відомчого підпорядкування: залізнична лікарня, підприємство ветмедицини, районна санстанція, міська дезстанція, Академія бізнесу та права, школа «АДА», притулок «Промінь», залізничний технікум, КУЕІТУ, ліцей імені Макаренка, гуртожиток педучилища, ліцей НПЗ.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх