Почому Інтернет «із мобілки»?

9.03.2008, 00:54 Переглядів: 3 287
У нашому місті є райони, яких не сягнула «кабелізація» Інтернет-провайдерів. Але нині технічні можливості – не перепона для охочих поблукати в мережі. Можна підключити комп’ютер через мобілку. «ТелеграфЪ» аналізував, що пропонують мобільні
оператори, і як цим скористатися.

Наскільки вигідно «ходити» у всесвітню мережу через мобільних операторів

– Ти ще не з Інтернетом? - дивуються мої знайомі.

Я живу у забутому провайдерами і майже не телефонізованому районі, тому єдина можливість підключитися до Інтернету – через
мобільний телефон, який у даному випадку слугуватиме модемом. Усі мобільні оператори дають можливість підключитися до Інтернету через канал GPRS (пакетна передача даних, коли ви платите за прийняту і отриману інформацію, а не за час, проведений у мережі). Хочете мати більшу швидкість – тоді вам потрібна мобілка, яка підтримує більш потужний канал EDGE.


Скільки коштує необхідне приладдя
Експертом у даному питанні виступив Сергій Ракович, майстер з ремонту мобільних телефонів.
1. Мобільний телефон (необов’язково «наворочений»), підійдуть і Motorola L2 (від 450 гривень) або Siemens С60 або М52.
2. Дата кабель – від 20 до 40 гривень (у дорогих телефонів входить до комплекту гарнітури). «Бувалі» радять підключатися до комп’ютера саме через дата-кабель, а не через інфрачервоний порт чи блютуз (Bluetooth).
3. Програмне забезпечення (диск теж може входити до комплекту гарнітури). Програму можна безплатно скачати з Інтернету. Або купити у магазині диск за 10 гривень.
Отже, мінімальна сума, на яку «потягне» комплект для виходу в Інтернет – 500 гривень. Хоча, якщо взяти «беушну» мобілку, можна вкластися і в 280-300 гривень.
Не всі звичайні користувачі зможуть самотужки встановити програмне забезпечення і настройки Інтернет для мобільного телефону на власному комп’ютері (хоча на сайтах мобільних операторів ви знайдете всю необхідну інформацію). Але якщо ви не настільки  «продвинутий» мобіломан, доведеться скористатися послугами фахівця. Це 40-50 гривень (якщо доправите ноутбук чи системний блок). Викликати майстра додому – дорожче.
У сервісних центрах мобільних операторів налаштувати Інтернет вам допоможуть б е з п л а т н о, але тільки підказками. Виклик майстра додому у нашому місті зазвичай не практикують. У сервісному центрі Life мені роздрукували настройки доступу із сайту оператора і запропонували зателефонувати і отримати підказки майстра, якщо підключитися самостійно не вийде. Або ж порадили принести із собою ноутбук чи системний блок. Так само і в сервісному центрі МТС. Але там трохи обнадіяли щодо візиту майстра додому: «Зайдіть за два тижні».

Розцінки на мобільний Інтернет

Ми проаналізували пропозиції чотирьох найбільших мобільних операторів.
Life. Коштує недорого. 100 Мб – 21 гривня, 350 Мб – 37 гривень, 1 Гб (1000 Мб) – 64 гривні на місяць. Зауважимо, на рекламних оголошеннях вказані нижчі ціни (відповідно 20, 35 і 60 гривень), але з вас додатково візьмуть гроші за збір у Пенсійний фонд, який сплачує мобільний оператор. Якщо не використали свій трафік – гроші наступного місяця «згорають».
МТС. Найвигідніший із тарифів, які пропонує цей оператор – Гіпер.NET . Абонплата - 5 гривень на добу (знімається з мобільного рахунку один раз протягом доби, якщо ви заходите в Інтернет, тобто за наступний «захід» протягом цієї ж доби гроші не беруть). Плюс до абонплати – 5 копійок за 1 Мб інформації. Стандартний тариф – 5 гривень за 1 Мб з 8.00 до 0.00 і 1 гривню за 1 Мб з 00.00 до 8.00.
Київстар. Популярна нині послуга «ХL-інтернет», умови схожі на Гіпер. NET від МТС: абонплата 5 гривень на добу плюс 5 копійок за 1 Мб інформації. Стандартный доступ — 5 гривень за 1 Мб інформації цілодобово. Є також пакети: 25 гривень за 10 Мб, 50 гривень
за 30 Мб, 100 гривень за 100 Мб, 200 гривень. за 1000 Мб.
Білайн. Інтернет від цього оператора коштує 3,99 гривні удень і 5 копійок уночі за 1 Мб інформації.

 

Перевірено на собі

ОЛЕКСАНДР, дизайнер:
– Підключився до Інтернету через Lifе, замовив 100 мегабайт на місяць – мінімальний обсяг. І використати його не зміг! Мережа
настільки повільна, що не хочеться туди й заходити.

АНДРІЙ, менеджер:
– Я користувався Інтернет через Lifе і Київстар. Швидкість завантаження мережі однакова, а самих сторінок – різна. Київстар «вивалює» вікна одразу, а від Lifе треба ще чекати. Але перевагою Lifе є те, що послуга дешева.

СЕРГІЙ, майстер з ремонту телефонів:
– Як на мене, краще користуватися мобільним Інтернетом у операторів, що використовують не технологію GPRS, а технологію
CDMA. Я вибрав пакет «Інтер-телеком», який обходиться мені у 50 гривень на місяць за 700 мегабайт.



 
Теги: телефон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх