«Свіча згоріла на столі…»

18.10.2007, 16:10 Переглядів: 2 667
Мешканцям багатоповерхівки довелось три години чекати електрика, аби той полагодив світло. Просто він – один на все наше місто….

«Сутеніло. У нас по стояку не стало світла, – розповідає мешканка Молодіжного Лариса. – О пів на сьому ми зателефонували до аварійної служби. «Чекайте, до вас приїдуть», – почула я голос у трубці. У під’їзді встановлено домофон, і я страшенно переймалась, як електрик потрапить усередину. Більше ніж півгодини простояла біля вікна, виглядаючи «аварійку». Даремно. Через годину я зателефонувала до аварійки знов. «Не хвилюйтесь, приїде, виклик записано. У нас просто один електрик на все місто», – знову мені відповів голос «у дроті».   «І «Кадети» не подивлюсь, – пробурчала мати. От свині!» Сутеніло. Довелось запалити свічки. Почались галюцинації. Привид машини-аварійки та дяді-електрика усюди переслідував нас. Чулись кроки по сходах та гул двигуна. Однак біля під’їзду «глухо»: жодних ознак автівки. На вулиці темрява. Без світла сидимо вже дві години. Свічки стікають воском. Телефонуємо до аварійки. Знайомий голос розповідає, що перед нами у електрика ще два виклики, і взагалі, спочатку вони обслуговують якусь сантехніку. І до чого тут сантехніка?! Близько десятої. На вулиці щось задеренчало. Та нам вже усе одно: і так лягаємо спати. З вікна бачимо привид аварійки. Ні, це не фантом і не дія галюциногенних грибів. Це дійсно аварійка, що прибула через три години після виклику. Коли з’явилося світло, свічки вже згоріли на столі… За кілька днів історія повторилась. І знову три години без світла і розповіді про дядю-електрика, що розривається на все місто. Невже так і має бути?!»
Що ж у Кременчуці за проблеми з електриками? Про це ми запитали у начальника аварійно-диспетчерської служби Анатолія Кубанова:
– Скільки бригад з електриком обслуговує Кременчук?
– Одна.
– Чи справляється вона із обсягом робіт?
– Останнім часом у нас дуже багато заявок через те, що значно побільшало нової техніки. Мережі не витримують такого навантаження. Це проблема по всьому місту. Ми приймаємо 15-20 заявок, тоді як раніше – близько 10.
– Якщо працівники не здатні впоратись із таким обсягом робіт, чому ви не наберете додаткову бригаду?
– Не вистачає кадрів. Немає ще одного водія: хто піде працювати на 700 гривень? Ми  збираємось укомплектувати штат після підвищення тарифів: з одної копійки за метр квадратний піднімемо їх до 3 копійок. Ми тарифи не підіймали вже 10 років. Тоді і зарплати збільшаться, і людей наберемо.
– Які виклики ви обслуговуєте у першу чергу?
– Якщо виникають проблеми із сантехнікою, а також загорання, масове вимкненя світла тощо. Електрик та сантехнік їздять у нас в екіпажі разом.
В «аварійці» також розповіли, що зараз лівобережжя та правобережжя обслуговує одна бригада: «закріпленого» за Крюковом електрика немає.
Поміж тим віце-мер Микола Порицький, каже що, електрик у Крюкові таки існує..
Пан Порицький, що курирує у місті комунальні питання, також зазначив, що збільшувати штат «аварійників» не планує.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх