Квартплата подорожчає майже вдвічі

21.06.2007, 21:06 Переглядів: 2 410
Плата за квадратні метри житла (у квитанції – графа „ексвитрати”) коштуватиме в 1,8 раза більше, заявив віце-мер з комуналки Микола Порицький..

От і дочекалися... Нові побудинкові тарифи, про які так довго говорила влада, вже порахували. Щоправда, бачили їх „в усій красі” поки що тільки комунальники. Оприлюднять нові тарифи в пресі після узгоджень з комісією контролю за цінами при облдержадміністрації – приблизно до 15-20 липня. Про це повідомив заступник міського голови Микола Порицький під час прес-конференції. За його ж інформацією, в середньому квартплата (експлуатаційні витрати ЖЕПам) збільшиться в 1,8 раза. Оплати опалення, газу, води, електроенергії це не стосується – ціни на ці послуги не підвищують.
Нові тарифи міська влада хоче запровадити після громадського обговорення – страхується, одначе. Навіть якщо воно буде суто формальним, на нього піде не менше місяця – дивись, і вересень на носі. А там – президентські вибори...  То, може, ще поплатимо за старими тарифами?
Проте віце-мер з „нашоукраїнців” Микола Порицький не підтведжує наших обнадійливо-помаранчевих припущень про затримку „старих” тарифів. „Політичного підтексту тут немає. Це економічно обгрунтовані тарифи”, - відповів він „Телеграфу”.
Однак, за його ж словами, в питаннях щодо ціни послуг є претензії до деяких комунальних підприємств (зокрема, КАТП-1628, що вивозить сміття), є економічні питання, що стосуються ЖЕПів. Тому влада й не поспішає оприлюднювати нові тарифи.
На сьогодні в місті діє вісім тарифів на ексвитрати (від 49 до 84 копійок за квадратний метр площі) – в залежності від благоустрою будинку.  Востаннє ці тарифи підвищували (вдвічі) в 2005 році.

Лічилка „Телеграфа”
Візьмемо типову двокімнатну квартиру (52 квадратні метри) в будинку з ліфтом та підкачкою води (0,77 грн. за квадратний метр за старими цінами).
40 гривень – плата за ексвитрати на сьогодні.
Приблизно 72 гривні (більше в 1,8 раза) – плата після підвищення.

 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх