Полуниця подешевшає

31.05.2007, 19:05 Переглядів: 2 126
Наприкінці травня на вулицях міста побільшало кременчужан, що обережно несуть кульки, напівзаповнені першою ягодою –  полуницею. Покупців цього товару стало більше, бо ціна на «солодкий товар» упала. Зараз полуницю можна придбати на ринках міста по 14-30 гривень за кілограм. Однак продавці кажуть, що десь за тижднь поспіє ще одна «полунична партія», тоді і ціни трохи впадуть.

Наприкінці травня на вулицях міста побільшало кременчужан, що обережно несуть кульки, напівзаповнені першою ягодою –  полуницею. Покупців цього товару стало більше, бо ціна на «солодкий товар» упала. Зараз полуницю можна придбати на ринках міста по 14-30 гривень за кілограм. Однак продавці кажуть, що десь за тижднь поспіє ще одна «полунична партія», тоді і ціни трохи впадуть. «Дешевої клубники влітку не буде , – ділиться з нами реалізатор. – Менше ніж 7-10 гривень за кілограм вона не коштуватиме». Продавці пояснють це тим, що полуниці на ринку не так уже й багато. «Воно-то квітне рясно, однак невідомо, чи визріє», – пояснює бабуся, яка продає по п’ять гривень півлітрову баночку ягід. – І через погоду рання полуниця запізнилась. Зазвичай я вже 20 травня її продавала. а цього року – 25. А от незабаром дозріє середня, тоді і ціни зменшаться». Продавці чекають, що цього року полуниця буде дрібніша, ніж завжди. Навіть велика поменшає  – не любить ця ягода багато сонця.

Черешню не схотіли брати
Ще одна ягода, яку зазвичай однією з перших куштують навесні – черешня. Але продавці  центрального ринку кажуть, зараз вона «не пішла». «Черешня з’явилась десь три дні тому, але, мабуть, через спеку, вона дуже дрібна, а на смак зовсім як трава. Мені пропонували закупити черешню для продажу, але я не взяла її – побоялась, що не розберуть». Вартість кілограма ранньої черешні чимала, подекуди по 20 гривень за кілограм. Однак це не завадило їй уже у вівторок зникнути з прилавків: кременчужани все розмели.  Із ранніх фруктів на базарі зараз можна побачити персики та абрикоси. Але поласувати ними у цю пору року не кожному по кишені: вони коштують 25 та 50 гривень за кіло відповідно. Реалізатори кажуть, що ці фрукти везуть до нас спеціально з Іспанії.

Фрукти – безпечні!
«Зараз у фруктах ми не знаходимо перевищення нітратів, – розповідає начальник лабораторії ветеринарної медицини Центрального ринку Тетяна Сливка. – Якщо у квітні – на початку травня в тепличних фруктах або овочах вони виявлено, бо в них все накопичується, то зараз такого немає. І полуника і черешня добра, без нітратів. Як правило, ці ягоди завозять до нас із прилеглих сіл, можливо, з Білецьківки чи Онуфріївки.  Що стосується персиків та абрикосів, експертиза показує, що вміст нітратів відповідає нормам. До речі, коли їх везуть із закордону, то там також обов’язково перевіряють на вміст нітратів».



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх