За газ платитимемо диференційовано

8.12.2006, 18:12 Переглядів: 3 082
Кабмін затвердив диференційовані тарифи на природний газ для населення. Тож скоро за газ більше платитимуть ті, хто більше його споживає..

Що це таке – диференційовані тарифи, навіщо їх запроваджують і якими вони будуть? Як пояснює
експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, тепер тариф буде не однаковим для всіх, а залежатиме від того, скільки газу споживає сім'я. Що більше споживатимете, то більшу суму за нього й платитимете. Тож, для тих, хто споживає до 2000 кубів газу на місяць, а це, власне, і є мешканці 2-3-кімнатних квартир площею до 110 квадратних метрів, граничний рівень ціни на газ становитиме 339 гривень за тисячу кубів. За даними Міністерства палива, під цю категорію підпадає 75% населення. А ось для тих, хто споживає від 2000 до 6000 кубів, тобто мешканців 4-6-кімнатних квартир, гранична ціна встановлена на рівні 480 гривень за тисячу кубів. Хто споживає понад 6000 кубів газу, той платитиме по 1170 гривень за тисячу кубів. Це невеликий, але заможний прошарок населення.
Як відомо, НКРЕ з 1 листопада цього року вже знизив тарифи для газ для населення, але лише на той, що використовується у конфорках. Ті, хто використовує його для опалення приміщень, а це, в основному, власники будинків, продовжували платити 414 гривень за тисячу кубів. Чи наразі мова теж йде лише про газ для приготування їжі, чи про комплексний?
– Звичайно, комплексний, інакше не було б потреби його диференціювати. Тепер газом можна буде ще й дешевше грітися, – роз’яснив Олександр Жолудь. Єдине але. Дана інформація про диференційовані тарифи є лише на офіційних сайтах. На місцевому рівні відповідних розпоряджень чи роз’яснень Кабміну з приводу того, коли і як вводитимуться нові тарифи ще немає. Тож коли ми станемо платити менше теж поки що невідомо.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх