Лічильники «зависли» в повітрі

9.11.2006, 20:11 Переглядів: 2 096
Прокуратура Кременчука проти того, аби мешканці міста платили за повірку лічильників на воду. Але це не означає, що кременчужани зможуть не платити за цю послугу..

У вересні міськвиконком ухвалив рішення, у якому «порекомендував» мешканцям міста самостійно сплачувати за повірку лічильників на воду. Для кременчужан ця тема доволі наболіла – суперечки з приводу, хто  має сплачувати за перевірку придатності лічильників – користувачі чи міськводоканал, тривають майже рік. Тому  «рекомендація» викликала у мешканців міста багато нарікань. У жовтні в історію з горе-повіркою втрутилась прокуратура. І прийняла своє, відмінне від виконкомівського, рішення – кременчужани не повинні платити за повірку лічильників. «Міськводоканал, «Теплоенерго» та «Полтаваенерго» є і виробниками, і виконавцями послуг з холодного та гарячого водопостачання, теплопостачання та водовідведення, – коментує винесений протест  старший помічник прокурора Тетяна Кулакова. – А, відповідно до Закону «Про метрологію та метрологічну діяльність», повірка, обслуговування та ремонт, у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж лічильників здійснюється за рахунок організацій, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- та водопостачання. Тобто на ті підприємства, які отримують кошти від населення міста за надані ними послуги, покладаються обов’язки виконання за свій рахунок комплексу вищевказаних робіт».

Мекка до Комсомольська

Щоб кременчужани могли на законних підставах не платити за повірку лічильників, із прокурорським рішенням має погодитись міськвиконком. А на засіданні, що пройшло 7 листопада, члени виконкому цей протест відхилили. Тепер прокуратура має звернутись до  суду, а там справа може застрягнути надовго.
Тим часом гаряча пора повірок лічильників вже почалась. Товариші, що представляються працівниками водоканалу, вже ходять по хатах в повістками.
– До нас прийшла жінка з водоканалу, принесла повістку, де сказано: якщо ми не повіримо лічильник, будемо платити за воду на загальних підставах. І два тижні тому ми віддали їх на повірку. Але й досі не знаємо, повинні ми платити чи ні, – бідкається кременчужанка Олена.
В прокуратурі кажуть, що цього разу можна заплатити, а потім подати на суд.
У інших містах області мешканці також платять за повірку. Але там цю послугу надають водоканали. І в сусідньому Комсомольську, наприклад, послуга коштує до 10 гривень А в нас цим займається приватне підприємство, яке знаходиться на водоканалі. Тому в Кременчуці  інші розцінки – 39 гривень плюс витрати на ремонт лічильника, якщо він виявився «проблемним».
– У мене чотири лічильники. За кременчуцькими цінам повірка обійдеться десь у 150 гривень, а в сусідньому місті – до 40 гривень!». Тому, здається, на працівників комсомольського водоканалу чекає наплив кременчуцьких лічильників.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх