Хліб може подорожчати

19.10.2006, 22:10 Переглядів: 1 753
Білий хліб Кременчуцького хлібокомбінату вже полегшав. Експерти прогнозують, що подорожчання може добратися і до житніх буханок..

Ціни на хліб зростають в усіх регіонах України. Слідом за мешканцчми столиці, Одеси, Миколаїєва, Чернівців та Сум порожчання хліба відчули на собі й кремнчужани. За повідомленням міського управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та соціального захисту населення, „Формовий” хліб першого гатунку та „Подовий” Кременчуцького хлібокомбінату коштують в магазинах міста, як і раніше, 1,40 грн. та 1,70 грн. за буханку. Натомість зменшилася їхня вага. Тепер буханка „Формового” важитиме 610 грамів, а буханка „Подового” – 720.
Експерти українського зернового ринку пояснюють подорожчання хліба класичним набором причин: зростанням цін енергоносіїв, підвищенням мінімальної заробітньої плати, дефіцитом зерна у Держрезерві та необхідністю завозити збіжжя з-за кордону. Житнього хліба підвищення цін поки що не торкнулося. Але експерти такої можливості все ж не виключають. Спеціалісти занепокоєні ціною на житнє збіжжя. Раніше воно коштувало майже вдвічі дешевше за пшеничне. Нині їхня ціна практично зрівнялася – за тонну пшеничного борошна на українському зерновому ринку просять 780 гривень, за тонну житнього – 730 грн. Тож питання про підвищення цін ще висить у повітрі.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх