Держава запрошує на субсидії

7.09.2006, 20:09 Переглядів: 2 241
Схоже, вже найближчим часом у чергу за субсидіями вишикуються сотні кременчужан. Тому не зайве буде знати:.

Кому надаються субсидії? Як повідомили в департаменті праці та соцзахисту населення, субсидії призначаються родинам з низькими доходами. Аби визначитися чи належите ви до цієї категорії, потрібно підрахувати ваш 'сімейний' дохід (сума зарплат, пенсій і допомоги кожного з проживаючих) і загальну суму комунальних платежів. Ви маєте право на субсидію, якщо оплата всіх послуг складає більш 20 відсотків від доходу (для працюючих) або більше 15 відсотків (для родин, що складаються лише з непрацюючих пенсіонерів, інвалідів 1-ї або 2-ї групи, а також неповнолітніх дітей, і за умови, що середньомісячний сукупний дохід родини на одну людину не перевищує 50% прожиткового мінімуму).
При цьому потрібно врахувати, що субсидія призначається не за реально виплаченою зарплатою, а за нарахованою. І надається вона власникові житла, на якого відкрито особовий рахунок по місцем реєстрації.
Субсидія призначається на санітарну норму житла (21 кв.м. на кожного зареєстрованого і додатково 10,5 кв.м. на родину, а для громадян, що проживають в однокімнатній квартирі, – на загальну площу незалежно від розмірів квартири).
Якщо ви маєте заборгованість за житлово-комунальні послуги, то субсидію вам призначать лише після укладення договору на реструктуризацію боргу та в разі поточної проплати платежів.

Які документи слід мати?
Для оформлення субсидії треба надати: паспорт, трудову книжку (для непрацюючих), пенсійне посвідчення (для пенсіонерів), довідку про склад сім’ї, довідку про доходи всіх повнолітніх членів сім’ї, зареєстрованих в житловому приміщенні:
– для працюючих: довідка з місця роботи
– для безробітних: довідка з центру зайнятості
– для студентів та учнів: довідка про стипендію та довідка із навчального закладу.
Також слід надати довідку про індивідуальний податковий номер усіх членів сім’ї.

Куди йти, оформляти субсидію?
Для цього слід прийти в ЖЕД у дні прийому. В особливих випадках можна звертатися до відділу субсидій Автозаводського району за адресою: вул. 60-річчя Жовтня, 66. тел. 77-32-28  чи до відділу субсидій Крюківського району за адресою: вул.Приходька, 90. тел. 6-21-05



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх