Плата за телефон може зрости більше ніж удвічі

8.09.2005, 12:09 Переглядів: 2 568
Імовірно, вже в жовтні, українцям доведеться щомісяця платити за користування міським телефоном 18-28 гривень на місяць. Такий крок у національній комісії регулювання зв’язку (НКРЗ) пояснюють необхідністю замінити зношене телекомунікаційне обладнання..

Натомість подешевшають міжміські та міжнародні дзвінки

Спілкування по телефону найближчим часом для багатьох може стати дорогим задоволенням
Фото: Дмитрий Бабец

“Розмови про підвищення тарифів ведуться вже не один місяць, але від слів до діла справа раніше не доходила”, - заявила заступник начальника Кременчуцького центру електрозв'язку №3 Валентина Товста. За її словами, вона чула з преси про те, що днями Національна комісія регулювання зв'язку затвердила підвищення абонентської плати за користування телефоном, однак офіційні документи ані до Кременчука, ані до Полтави ще не надійшли.
У прес-службі НКРЗ, із посиланням на прийняте комісією рішення 'Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги' нам повідомили, що тарифи на телекомунікаційні послуги не змінювали вже три роки. Виправляти стан справ зв'язківці взялися ударними темпами. За інформацією 'Українських новин', незабаром абонентська плата за телефон зросте на 70 відсотків і становитиме 18-28 гривень на місяць. Пропорційно зросте вартість міських розмов.
Зазначена комісія обіцяє українцям і позитивні зміни. Щоправда, їм зрадіють лише ті, хто часто телефонує за кордон і по Україні. Тарифи на міжнародний і міжміський зв'язки подешевшають. Так, якщо нині вартість хвилини розмови з іншою країною коливається від 43 центів до одного долара 60 центів, то після зміни тарифів хвилина розмови коштуватиме від 30 до 50 центів. Вартість хвилини міжміського зв’язку становитиме 30-50 копійок.
У національній комісії з регулювання зв’язку кажуть, що старі розцінки протримаються ще кілька тижнів, допоки розпорядження про нові тарифи зареєструють у Міністерстві юстиції та узгодять із Федерацією профспілок, яка може внести свої пропозиції. Раніше Федерація відмовилася схвалити прийнятий комісією проект. Свою відмову вони мотивували тим, що пропозиції НКРЗ не передбачають запобіжних заходів соціального захисту, які б компенсували підвищення тарифів, зокрема: підвищення заробітної плати і пенсії, введення адресних компенсаційних послуг для малозабезпечених громадян. Тому НКРЗ прийняла рішення звернутися до Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням розглянути дану ситуацію на спільній нараді з представниками апарату Кабінету міністрів за участю Федерації профспілок і НКРЗ.
І останнє. Дія тарифів поширюватиметься на всі підприємства й організації зв'язку (операторів), що надають дані послуги і знаходяться на території України, незалежно від відомчого підпорядкування і форм власності.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх