Банки відновлюють кредитування на автомобілі

10.07.2010, 08:58 Переглядів: 5 606
Після припинення багатьма банками кредитних програм, вони поволі починають повертатися. Щоправда, вимоги до позичальників стають більш жорсткими. Кредит на авто дають тоді, якщо ви здатні заплатити за нього самостійно хоча б 30% вартості..

Після «замороження» кредитних програм у банківській сфері настає відлига. Це й не дивно: банки залучили вклади населення. А для того, щоб виплачувати по них відсотки, кошти потрібно заробляти – на відсотках по кредитах. Щоправда, вимоги до позичальників зросли, це пов’язано з ростом проблемної заборгованості по кредитах. Банки ретельно перевіряють доходи клієнтів і перше, про що попереджають – це про офіційні довідки з місця роботи.

У кредитному відділі банку «Форум» нам навіть розповіли про таку практику: щоб прокредитуватися на авто, крім офіційних довідок про зарплату, потрібні ще й виписки за карт-рахунком потенційного позичальника. Тобто, по суті, контролюють його витрати по картці.

– А якщо людина отримує зарплату не за карткою, а готівкою?

– Тоді вона не зможе взяти кредит, бо не підпадає під умови для клієнтів, – кажуть у банку «Форум».Загальна практика автокредитування – клієнт може взяти на авто не всю суму його вартості, а тільки «допозичити» недостатню суму. Перший внесок за авто складає від 30 до 50%.

За даними  Prostobank.ua, на ринку автокредитування вже з’явилися кредити з першим внеском 25%. Але в Кременчуці ми такої «шари» не знайшли. Більше того, не всі банки, які  відновили кредитні програми у Києві, пропонують кредитування і в маленьких містах.

Так, в «УкрСиббанку» нам порадили позичати гроші на авто через київський офіс.

У «Кредитпромбанку» тільки обережно заявили про відновлення кредитної програми на умовах, як і в більшості інших банків, що вже кредитують – перший внесок і від 23 до 25% річних. Політика деяких банків — давати кредити лише на нові надійні авто.

Так, «Укрсоцбанк» обмежується тільки іномарками. А ОТП Банк ставить ще й додаткову умову: імпортні автомобілі, крім китайського виробництва. Такі умови пояснюють просто: заставою виступає саме авто. А оскільки машини, зібрані в Україні, показали себе менш надійними, то й банки чинять щодо них менш «патріотично» – неохоче видають під них кредити. А якщо й видають, то зазвичай на менший термін, ніж на іномарки.

– У випадку неповернення кредиту, банку невигідно буде продавати таке авто на аукціоні, – сказали в одному з банків.«ТелеграфЪ» пошукав найцікавіші пропозиції по автокредитуванню – на офіційних сайтах банків, зателефонував у кременчуцькі філії і подивився рейтинги на сайті www.prostobank.ua. Результати – у таблиці.

До речі, ми порівняли ставки по авокредитах з даними огляду, який робив «ТелеграфЪ» у квітні 2009 року. Якщо в той час процентні ставки наближалися до 30%, то зараз вони здебільшого не перевищують 25%.На сьогодні найвигідніші програми автокредитування пропонують банки за партнерськими програмами з автосалонами.

 

1 Чим довший термін кредитування – тим вищі відсотки за кредитом. Така загальна практика простежується на вітчизняному ринку  автокредитування. Тобто в одному й тому ж банку вам можуть запропонувати різні відсотки (в залежності від терміну, на який ви хочете взяти кредит).
2 Середні терміни кредитування на імпортні авто – від 1 до 7 років; на вітчизняні – від 1 до 5 років.

На заметку

1 Чим довший термін кредитування – тим вищі відсотки за кредитом. Така загальна практика простежується на вітчизняному ринку  автокредитування. Тобто в одному й тому ж банку вам можуть запропонувати різні відсотки (в залежності від терміну, на який ви хочете взяти кредит).

2 Середні терміни кредитування на імпортні авто – від 1 до 7 років; на вітчизняні – від 1 до 5 років.

 



 
Теги: кредит
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх