У Кременчуцькому краєзнавчому музеї відкрилась виставка графічних робіт ’’Попіл’’

10.07.2010, 10:11 Переглядів: 3 834
Виставка дуже гарна і дуже драматична – вона про кохання та смуток. І про попіл...
«Де твоє серце?» Класна назва роботи, правда? Нам сподобалась. Віта пояснила, що це – історія про безжального викрадача дівочих сердець. От він їх крав та крав, а потім натрапив на дівчину без серця – бо його вже викрав спритніший злодій. Уявляєте, що вийшло із зустрічі безжального викрадача та безсердечної дівчини?

Роботи, представлені в експозиції,  виконані у техніці комп’ютерної графіки.  Їх створила Віта – дівчина, яка уникає публічності та гучних презентацій.  Втім, вона погодилась поспілкуватися з «Телеграфом».

Як з’ясувалося, Віта закінчила  Кременчуцьку художню школу, клас  Володимира Терещенка.  Володимира Васильовича, його знаменитий шкіряний піджак та феноменальну пам’ять на прізвища учнів знає весь кременчуцький мистецький  бомонд.  І нам страшенно приємно повідомити, що у вчителя Терещенка виросла така талановита учениця.  Особисто нам роботи страшенно сподобались – вони такі драматичні. Хоча й сумні.

Сумно дивитися на портрет дівчини, в серце якої – через відчинену кватирку – летять чорні ворони та інша  бридота.  Дуже хочеться зачинити і кватирку, і серце – так безпечніше.

Звісно, ми запитали  Віту, чому світ викликає у неї такий сум?  Дівчина відповіла, що її «дуже засмучує світ,  нещирість людей, те, що більшість із них дуже легко зраджують власним цінностям, міняють їх часто і легко...»

Ми засумували разом із художницею, і сумно так запитали, чому виставка має назву «Попіл»? Чий це попіл?  Віта ще більше засмутилася від примітивності нашого запитання, і тихо  пояснила, що «попіл – це все, що залишилось. Кохання, ілюзії, сподівання – все зникає, вигорає дощенту...»   Ми одразу  погодились. Таки правда – вигорає все.  Але є приємна новина – поки кохання вигорить на попіл, біля цього вогнища можна добре зігрітися.  А це вже немало, хіба ні?

.

.



 
Теги: виставка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх