На центральному ринку з”явився дешевий цукор

18.08.2005, 13:08 Переглядів: 3 446
Цукор з Держрезерву по 3,35 грн.- це п’ять кілограм в одні руки і, як у часи радянського дефіциту, величезна черга.

Минулої суботи на центральному ринку, при вході від перехрестя вулиць Пролетарська та Свердлова, розпочалася довгоочікуванна реалізація цукру з Держрезерву. Кременчужанам цукор за ціною 3,35 грн. за кіло реалізовували продавці МКП “Ріола”. Близько полудня у глибині фургона залишалося зовсім обмаль мішків з цукром, а черга бажаючих придбати дешевий продукт лише збільшувалася.
Продавці відпускали в одні руки лише по п”ять кілограм солодкого продукту. Щоб отримати бажані п”ять кіло, потрібно було вистояти мінімум з півгодини, а то й більше часу у черзі. Серед пенсіонерів, а саме вони становили основну масу бажаючих придбати дешевий цукор, подекуди чулися нарікання, мовляв, «знову черги, як в радянські часи» або ж «чому лише одна автівка з таким дешевим цукром стоїть на ринку?”.
Це запитання ми і задали керівнику управління торгівлі міськвиконкому Людмилі Жорняк, яка зазначила, що незабаром дешевий цукор має з”явитися у продажу ще й на ринках Молодіжного та Раківки, а згодом і в магазинах.
Директор МКП “Ріола” Олександр Плахотний повідомив, що на всю область має бути завезено дві тонни цукру з Держрезерву. Скільки з них дістанеться Кременчуку невідомо, але ті, хто побачив черги і встиг затоваритись — просто щасливчики, зекономили на кілограмові майже по гривні.
- На п”яти кілограмах солодкого продукту людина виграє майже 5 гривень , — пояснює  свою присутність у черзі за цукром 82-річна пенсіонерка Анна Ігоніна.
Втім, хоч дешевий цукор на базарі і з’явився, мети, яку поставила перед собою влада — здешевити солодкий продукт, поки що так і не досягнуто. Як і раніше, його продають по 4,20-4,30 грн. за кілограм.
На це у можновладців є своя відповідь – у підприємців, які будуть і далі працювати за спекулятивними цінами, цукор ляже мертвим грузом. Їм доведеться або знижувати ціну, або повертати його постачальникам.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх