Як зекономити на мобільному зв'язку

9.06.2012, 08:30 Переглядів: 7 734


Ми «прошерстили» пропозиції мобільних операторів, шукаючи вигідні

Як зекономити на мобільному зв'язку

Фото с сайта  www.km.ru

 

«ТелеграфЪ» порахував, як можна скористатися двома «сімками» із зиском для себе.

 

Без мобільного зв'язку ми нині не уявляємо свого спілкування. І, звичайно ж, прагнемо витрачати на розмови менше коштів. Однак інколи продовжуємо використовувати застарілі тарифи, які витягують зайві гроші. Багато хто і досі вважає, що найбільш оптимальними пропозиціями є безлімітні тарифи (контрактні номери). Однак це не зовсім так: зараз, навіть не маючи безліміту і контракту, можна спілкуватися вільно, та й відносно дешево. Ділимося досвідом одного з наших журналістів.

 

Спочатку на МТС використовували тарифний план «Супер МТС плюс СМС»: майже година безплатних розмов у мережі і 30 безкоштовних СМС. Користувалися цим тарифом довго: спочатку передоплата складала 20 гривень, потім – 30 гривень за 25 днів. І хоча кошти «переходили» на спілкування з абонентами інших операторів, однак тариф «вимикали» через 25 днів, а прогавиш поповнення – виговориш гроші. Та й на спілкування з іншими абонентами почало не вистачати. Отже, заводимо собі другу «сімку» – оператора «Київстар». На той час це був тариф «Багато розмов». Обов'язкове щомісячне поповнення – 40 гривень, при цьому 10 гривень знімається з рахунку, а «нуль у мережі» діє протягом 30 днів плюс 100 безплатних SMS. Плата за з'єднання складає 35 коп. А МТС переводимо на більш «свіжий» та вигідний варіант: «Супер МТС без плати за з'єднання і поповнень». Перехід доволі простий: надсилаєш SMS на вказаний номер – і все. Тариф здається суцільною «шарою», але ж оператор все одно бере за щось гроші. Тож попередньо з'ясовуємо, за що саме і скільки (це з якихось причин не вказано на сайті МТС). Виявляється, кожен день користування послугою коштує 41 коп, при цьому надається 40 безплатних хвилин на день і 30 SMS. Прикидаємо і з'ясовуємо, що, маючи дві sim-карти, ми маємо шанс зекономити (якщо не виходитимемо за межі безплатних розмов), бо номер МТС вже не потрібно поповнювати щомісяця.

 

Витрати на «Київстар», тариф «Багато розмов» – 40 грн/міс


Витрати на МТС «Супер МТС без плати за з'єднання і поповнень» – 9,3 грн (по 41 коп на 30 днів, поповнення по мірі використання)

 

 

Підсумок

 

Отже, при дотриманні встановлених оператором лімітів на послуги, спілкування нам коштуватиме:

 

1. «Супер МТС без плати за з'єднання і поповнень»+ «Єдина країна»= 49,2 грн на місяць (мінімум, при дотриманні лімітів)

2. «Супер МТС без плати за з'єднання і поповнень»+ «Все включено-20» (на 30 днів вийде 30 грн) = 39,3 грн

3. «Єдина країна»+«Все включено-20» (на 30 днів вийде 30 грн) = 70 грн

 

Якщо хтось із читачів вирахував більш привабливі та вигідні комбінації, просимо ділитися своїм досвідом під цим матеріалом 

 

Як зекономити на мобільному зв'язку

Автор: ermakova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх