Як виробляють «Ізумрудну» воду?

16.05.2012, 15:52 Переглядів: 7 224

Про це довідалися школярі на екскурсії, яку організував для них фонд «Джерело Дніпра»

Як виробляють «Ізумрудну» воду?

 

Діти побачили весь процес: від підготовки води до розливу у пляшку. Вони отримали можливість відвідати підприємство, бо брали активну участь у конкурсі «Мій клас», який не перший рік проводить Фонд.

 

На підприємстві «програмують» мінеральну воду: її шлях від свердловини до пляшки автоматизований, а процесами керують комп’ютери. Діти побачили весь процес на власні очі.

 

Наприкінці навчального року школярі завжди прагнуть потрапити на екскурсії. Вдвічі приємно, якщо цікава поїздка ще й безкоштовна. Щоправда, її треба заробити: на завод мінеральних вод «Ізумруд» потрапили учасники конкурсу  «Мій клас», який щорічно проводить Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра», Почесним Президентом якого є  Володимир Матицин. Фонд  виступив спонсором серії пізнавальних поїздок для дітей та кожного тижня заохочував школярів до участі у конкурсі. Бо клас-лідер тижня отримував годину безкоштовної гри у боулінг у ТРК «Європа». За підсумками переможець конкурсу, 3-а клас школи №24, премійований екскурсією до козацького міста Батурин. Але й інші класи, де навчаються активні діти, які вміють гідно розповісти про свій колектив, теж не залишилися поза увагою. Усього Фонд організував 10 поїздок на підприємство «Ізумруд».

 

14 травня стартувала екскурсійна програма: першими побували на підприємстві п'ятикласники та восьмикласники школи №31.  Разом із ними вирушаємо у село Майбородівка, де розташоване родовище приємних на смак мінеральних вод, які давно завоювали прихильність кременчужан. Зі свердловин за допомогою насосів вода подається на підприємство, де її «готують» для вжитку. Дітям показали весь шлях води: від стадії, де відбувається ретельне очищення за допомогою фільтрів, до кінцевого продукту — вод і напоїв, які діти скуштували. Усюди чистота та свіжість, ходити дозволяється лише в спеціальних накидках. Усі стадії виробництва автоматизовані, процесами керують комп'ютери, контакт людини з водою виключений. Точна техніка і дозує сироп та цукор у напоях «Рівєра», і керує всіма процесами на автоматизованій лінії розливу напоїв. Тут — найцікавіше. Спочатку бачимо такі собі колбочки-преформи, з яких машина видуває пляшки, які «біжать» по конвеєру, ополіскуються, наповнюються водою, закупорюються. Автомати й маркують продукцію: ставлять дату розливу, ліплять етикетки. Люди підключаються тільки тоді, коли вантажать готову продукцію на піддони та електрокарами вивозять із цеху.

 

Діти були задоволені побаченим. Як розповіли класні керівники, у конкурсі «Мій клас» учні школи №31 беруть участь не вперше. І наступного року теж змагатимуться за головний приз. Педагоги вдячні Всеукраїнському Благодійному фонду «Джерело Дніпра» за можливість заохотити дітей до творчості - завдяки конкурсу, згуртувати та зацікавити їх.

Автор: ermakova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх