Що зробив художник Рубанов для Світу?

23.10.2009, 15:55 Переглядів: 2 351
Кременчуцький художник Рубанов разом зі своїми двома роботами взяв участь у грандіозному мистецькому проекті, який стартував 26 вересня у Стамбулі..

26 вересня у Стамбулі розпочався грандіозний мистецький проект, який завершився лише 16 жовтня. Проект мав пафосну назву «Художники для Світу». Там експонувалися роботи 66 майстрів із 25 країн світу. Кременчужанин Рубанов представив на конкурс роботи «Феєрія» та «Вогні великого міста». Про «Вогні великого міста» «ТелеграфЪ» неодноразово писав – це та сама гарнюща робота, яка минулого року, під час Олімпійських ігор, експонувалася на грандіозному бієнале у Пекіні. У Стамбулі вона теж виглядала симпатично.

Ідея проекту «Художники для Світу», реалізованого Туреччиною, пацифістська та філософська – художники мають нашпигувати Світ мистецтвом, і тоді цей Світ стане мирним. Паралельно просувалася ідея єднання світових етносів та подолання непорозумінь між ними. Все, звісно, через мистецтво, а не через теракти. Туреччина вклала чималі кошти у цей проект. Адже вона тепер у Євросоюзі і страшенно хоче єднатися. Тож мистецький форум однією виставкою картин не обмежився. Там ще відкрилася виставка тематичної фотографії та скульптури. Чималий фурор викликали інсталяції, представлені майстрами-пацифістами. Страшнючої закривавленої корови Херста публіка не побачила, але й те, що їй показали, справило, м’яко кажучи, сильне враження.

А приємно, правда, що кременчужани не лише літають до Анталії підсмажитись, а ще й беруть участь у різних гучних мистецьких форумах.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх