Вчителька виграла телевізор, відеокамеру, фотокамеру, ноутбуки та нетбуки

19.12.2009, 11:48 Переглядів: 2 581
І все це – для шкільної мультимедійної лабораторії..
Віта Маркевич

Віта Маркевич – викладач української мови і літератури та заступник директора кременчуцького ліцею № 11 стала однією з п’яти переможців конкурсу «Samsung назустріч знанням 2009».

Конкурс тривав з 8 вересня по 8 листопада. Переможців оголосили у грудні. Урочиста церемонія нагородження відбулася 10 грудня у Києві, у бізнес-центрі «Євразія». За умовами конкурсу, учасники мали надіслати на розгляд журі есе на тему «Як цифрові технології допомагають творити». Трьох із п’яти переможців визначало журі конкурсу. Одного назвали за результатами Інтернет-голосування. І ще одного обрала регіональна преса. Кременчужанка перемогла за результатами підрахунку голосів членів журі.

Кременчуцька вчителька та заступник директора з наукової роботи Віта Маркевич надіслала на конкурс есе «Мить». Це сумна історія про самотню стару жінку, яка страждає від думки, що її життя – мить. І у цій миті вона може безнадійно загубитися. Про це вона розмовляє зі своїм старим котом – бо більше їй розмовляти нема з ким. Обом – і коту, і жінці, сумно і самотньо (хоча, можливо, кіт сумує лише із солідарності). Аж раптом у тихому будиночку дзвонить мобільний телефон – це телефоную дочка сумної жінки. Вони довго розмовляють. А наостанок дочка нагадує мамі, що можна підійти до комп’ютера і відкрити папочку, де зберігається купа сімейних фото. Жінка так і робить. Вона роздивляється фотографії до ранку. І, зрештою, повідомляє знервованому коту, що життя – таки мить, але вона у ньому ніколи не загубиться!

Дуже ніжне вийшло есе. Не дивно, що воно розчулило столичне журі. А в результаті, кременчуцька вчителька Віта Маркевич стала переможцем та отримала у подарунок цілу мультимедійну лабораторію. А там і телевізор, і відео- та фотокамери, і ноутбуки та інша корисна техніка. Віта Анатоліївна розповіла «Телеграфу», що все це обладнання використовуватиметься для роботи шкільного наукового товариства «Пошук». Пощастило товариству!

До речі, геть усі його члени – учні ліцею – активно підтримували Віту Анатоліївну у ході Інтернет-голосування. І взагалі, «боліли» з усіх сил. І от дуже вчасно отримали мультимедійну лабораторію. Вона конче необхідна для реалізації проекту «Формування лідерської компетентності учня та вчителя для життя в інноваційному суспільстві»! Проект всеукраїнський, і кременчуцький ліцей бере у ньому участь. Про це ми розповімо вам іншим разом.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх