У мерії не піднялась рука

18.01.2007, 14:01 Переглядів: 2 001
Ну що, шановні кременчужани, з перемогою вас. Може, у нас і гидкі дороги, і ліниві ЖЕДи, але танцівники у нас прекрасні!  Знову кременчуцькі діти привезли купу нагород із закордонного фестивалю.
 З 5 по 10 січня у Польщі, у місті Бельсько-Бяла, проходив ІІІ Міжнародний дитячий фестиваль-конкурс «INTER SHOW».  У ньому узяли участь два кременчуцьких колективи – Театр класичного танцю Світлани Шумкової (ПК «Кредмаш») та  народний ансамбль спортивного бального танцю «Дует» (ПК «Нафтохімік» АТ «Укртатнафта»).

Ну що, шановні кременчужани, з перемогою вас. Може, у нас і гидкі дороги, і ліниві ЖЕДи, але танцівники у нас прекрасні!  Знову кременчуцькі діти привезли купу нагород із закордонного фестивалю.
 З 5 по 10 січня у Польщі, у місті Бельсько-Бяла, проходив ІІІ Міжнародний дитячий фестиваль-конкурс «INTER SHOW».  У ньому узяли участь два кременчуцьких колективи – Театр класичного танцю Світлани Шумкової (ПК «Кредмаш») та  народний ансамбль спортивного бального танцю «Дует» (ПК «Нафтохімік» АТ «Укртатнафта»).  Вони змагалися з колективами з  Москви, Санкт-Петербургу, Тарту та кількох польських міст.
 У номінації «Хореографія» Театр танцю Світлани  Шумкової  виборов ІІ місце. А першого не присудили взагалі нікому. Солістка Театру Яна Кугубаєва  за сольний виступ отримала ще одне друге місце.  А перше знову-таки не дали нікому.  Голова журі конкурсу, заслужений працівник культури Росії, член правління Міжнародної спілки любителів хореографічного мистецтва пані Мухіна окремо відзначила високий рівень кременчуцьких танцівниць. 
 В номінації «Бальний танець» кременчужани теж відзначились. Ансамбль «Дует» (ПК «Нафтохімік»)  виборов перше місце, залишивши «за флагом» своїх суперників.
 Тож можна назвати повернення наших односельчан з фестивалю  тріумфальним.  Виступили вони блискуче. Тільки дістатися  Бельсько-Бяли було їм дуже важко. Причина та сама – вульгарні гроші. На участь у закордонному фестивалі потрібні кошти. До речі, чималі.  Треба віддати належне «Укртатнафті» - вона не пискнувши оплатила подорож своїх танцівників. Театру танцю Світлани Шумкової  допоміг завод «Кредмаш» та вагонобудівний концерн.  Але спершу – по наївності – батьки вихованців Театру танцю звернулися з офіційним листом до мерії Кременчука.  Вони просили виділити 3 000 гривень, щоб трохи пом’якшити фінансовий тягар – адже дітей, які привезли перемогу до Кременчука,  збирали у дорогу батьки.  А концертні костюми та  оформлення документів на дітей для закордонної подорожі коштує чимало.
 Ну що? Мерія відповіла чемно. Подякувала за вагомий  вклад у мистецтво та повідомила, що грошей для підтримки того самого мистецтва немає. І не буде.
 Все-таки правий був Воланд, коли казав Маргариті: «Ніколи і нічого не просіть у сильних світу цього!»  І справді не варто. Проси – не проси, все одно не дадуть. Особливо на мистецтво.  Ну не піднімається рука у сильних світу цього давати на такі речі. І нічого тут не зробиш. Амінь.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх