На Полтавщині з'явився єдиний в області музей аптечної справи

5.07.2019, 08:08 Переглядів: 2 208

 

Музей працює у селі Рашівка на Гадяччині у приміщенні діючої аптеки

У селі Рашівка на Гадяччині працює перший і єдиний музей аптечної справи на Полтавщині. Його можуть безкоштовно відвідати всі охочі. Музей знаходиться у приміщенні діючої аптеки, якій уже 118 років. Там збереглись автентичні меблі, давні інструменти, рецепти 70-річної давнини.


Зберегла і створила музей в аптеці дизайнерка і місцева мешканка Юлія Кобізька. Інформацію про аптеку вона збирала через відкриті джерела в Інтернеті та за розповідями односельчан.


- Я знайшла обладнання з усього району, яке просто припадало пилом. Його звезли в аптеку. Вирішила з цього зробити музей. У Полтавській області, наскільки мені відомо, немає таких музеїв. У музеях України, де я була, більше розповідають про міські аптеки, а в сільських усе відбувалось не так. У Рашівці аптека заснована у 1901 році і називалася земською, обслуговувала сільських жителів. До цього жителі Рашівки мали аптеку за 30 км і там купувати собі ліки, — розповіла Юлія.


У музеї відвідувачам розповідають про історію аптеки у різні історичні періоди — довоєнний, післявоєнний, радянський. Там можна побачити столик фармацевта, модернові апарати, штангласи (аптечний посуд для зберігання лікарських засобів) з відповідним маркуванням для сильнодіючих речовин, отрут.


Музей аптечної справи можна відвідати за адресою: с. Рашівка, вул. Кириченка, 1а.

Попередній запис за телефоном: 097 77 33 264.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх