Що читають кременчужани взимку? (ФОТО)

11.12.2013, 09:30 Переглядів: 3 551

Кременчуцькі букіністи розповіли, що купують містяни в книгарнях до свята Миколая, книги яких авторів вже залежалися на полицях магазинів, чиї твори розгрібають, мов гарячі пиріжки, та що почитати цієї зими

Що читають кременчужани взимку?

Кожна книга читається у свій час. До Кременчука не тільки формально, але й фактично (з морозом і снігом) прийшла зима, тож ми вирішили пройтися букіністичними магазинами міста та розпитати продавців, що ж зараз читають кременчужани та якими книгами варто запастися на зимовий сезон.

 

Що читають кременчужани взимку?

Сона - кременчужанка, букініст

 

Книжкова порада від Сони: «50 відтінків сірого» Е.Л. Джеймс, «Інферно» Ден Браун,

«Я зроблю це для тебе» Тьєррі Коен.

 

- Кожна книга дійсно має свій сезон, - розповідає працівниця однієї з книгарень Кременчука Сона. - Зараз наближаються Новий рік та свято Миколая, тому люди переважно купують різноманітні енциклопедії, іграшки, буклети та пазли для діток. Також популярними є книжечки з віршами про Різдво та історія новорічних свят.

 

Що читають кременчужани взимку?

 

Сона каже, що зараз дуже багато новинок художніх книг для підлітків. Популярною серед кременчуцьких читачів є серія «Персі Джексон» Ріка Ріордана (пригоди та повісті про юнака Персі та богів Олімпу), який став навіть популярнішим за «Гаррі Поттера».

 

Що читають кременчужани взимку?

 

- Крім того, зараз розкуповують серію книг для підлітків «39 ключів», яку започаткував той самий Рік Ріордан, а підхопили інші письменники, - каже Сона. (Головні герої нової серії: 14-річна Емі Кехілл та її 11-річний брат Ден, нащадки «наймогутнішого клану в світі». Ці двоє підлітків мають першими знайти 39 ключів, які відкривають дорогу до абсолютної влади).

 

Що читають кременчужани взимку?

 

Серед художніх книг кременчужани купують новинку «Інферно» від Дена Брауна, книги Стівена Кінга і класику жанру – постійно розходяться з поличок «Війна і мир» Льва Толстого, «Ідіот» і «Злочин і кара» Достоєвського.

 

Що читають кременчужани взимку?

 

Що читають кременчужани взимку?

Юлія - кременчужанка, букініст

 

Книжкова порада від Юлії: твори Е. Гришковця, Наталки Сняданко та Артема Чеха.

 

Інша працівниця одного з книжкових магазинів міста Юлія розповіла, що мов гарячі пиріжки розлітаються «300 поезій. Вибране» та «Записки українського самашедшого» Ліни Костенко.

 

Що читають кременчужани взимку?

 

-  Окрім Ліни, дуже популярна зараз «Роксолана» Павла Загребельного. Також купують романи Ніколаса Спаркса «Поспішай кохати», «З першого погляду». Для дітей, окрім різдвяних книжечок, беруть Всеволода Нестайка «Пригоди в лісовій школі» та «Тореадори з Васюківки».

 

Що читають кременчужани взимку?

 

Стросовно сучасних українських письменників, то Юля каже, що часто пропонує книги Сергія Жадана, але, полиставши їх, читачі найчастіше відмовляються купувати. Також кременчужани часто запитують книгу «Голодні ігри» Сюзен Коллінз, а «Географ глобус пропил» Іванова вже взагалі розкупили повністю.

 

Що читають кременчужани взимку?

 

Що читають кременчужани взимку?

Кирило - кременчужанин, букініст

 

Книжкова порада від Кирила: читати книжки Ремарка, Пратчетта та Кінга.  

 

Букініст Кирило розповів, що, за його спостереженнями, кременчужани найчастіше беруть езотеричну та психологічну літературу:

 

-Майже постійно купують езотерику, всілякі «Доля і я», «Практична магія», «Фаєрбол», - каже він.

 

Що читають кременчужани взимку?

 

- Також часто запитують психологію – Джона Грея «Чоловіки з Марсу, жінки з Венери», книги з серії «Як стати успішним» і все таке.

 

Що читають кременчужани взимку?

 

На думку працівника магазину, після такої специфічної літератури користуються популярністю розрекламовані видання, далі йдуть енциклопедії і лише потім - що-небудь з класиків.

 

- З класиків ХХ століття купують Бредбері, Ремарка, все інше – час від часу. З українських сучасних письменників кременчужани запитують трилогію «Биті є» Люко Дашвар, «Теплі історії до кави» Надійки Гребеш.

 

Що читають кременчужани взимку?

Автор: malyarenko Фото: автора
Теги: книги
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх