Пік скорочень ще попереду

30.04.2009, 22:10 Переглядів: 2 169

Пік скорочень ще попередуПідприємства міста збираються скоротити більше ніж 1500 працівників: на початку літа роботу втратять 130 робітників колісного заводу, 82 – «Кредмашу», 308 – сталеливарного та більше тисячі – вагонобудівного..

Пік скорочень ще попереду

Потужні промпідприємства на початку літа збираються скоротити велику чисельність своїх працівників. Начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Тарас Ткаченко каже, що Крюківський вагонобудівний завод у червні може скоротити до 2,5 тисячі чоловік та ще 1200 чоловік – в липні. Він відзначає, що така ситуація на підприємстві виникла через те, що «Укрзалізниця» не повернула вагонобудівникам ПДВ та гроші за поставлені вагони – загальний борг близько 300 мільйонів гривень. Також у підприємства відсутні замовлення на вагони.

Поміж тим мер Кременчука Микола Глухов каже, що у нього інші цифри щодо скорочень:

– У мене є інформація на 1200-1300 чоловік. Те, що сказали в облдержадміністрації, не зовсім вірна інформація. Це скорочення турбує нас. Перш за все, скоротять не кременчужан, бо на заводі працює значна частина людей із регіонів. Ми повертаємося в 2003 рік і по чисельності, і по випуску продукції, – сказав мер.

На самому підприємстві «Телеграфу» підтвердили цифру у 1200-1300 скорочень, але заявили, що скорочуватимуть в залежності від профкваліфікації.

– Ми зараз маємо наказ і подаємо в центр зайнятості відомості про кількість скорочень, що плануються. Це 1300 чоловік, що буде звільнено в липні. Наразі ми ще нікого не скорочували. Скороченню підлягатимуть всі категорії працівників від керівників до робітників. Ми скорочуватимемо в залежності від профкваліфікації, а не від регіону проживання працівника, – заявив директор з персоналу та соцпитань вагонобудівного заводу Сергій Мельник.

Поміж тим він додав, що про повну зупинку підприємства мова не йде.

Без роботи

А тим часом у центрі зайнятості повідомляють – плани на скорочення мають й інші промислові підприємства міста. За даними директора центру, у червні колісний завод планує скоротити 130 працівників, «Кредмаш» – 82, сталеливарний – 308. Всього з початку року на підприємствах звільнено 1937 чоловік. З них 112 – працівники ХК «АвтоКрАЗ», 481 – колісного, 471 – автоскладального і 374– сталеливарного заводів.

Куди подіти всю цю купу народу? Головним місцем працевлаштування безробітних пан Нападайло вважає громадські роботи:
– У нас 800 чоловік вже беруть у них участь. На це закладено 100 тисяч з місцевого бюджету, 8 тисяч з Автозаводського, 2 тисяч з Крюківського районів та 300 тисячі з коштів самого Центру зайнятості. Переважно учасники громадських робіт задіяні на благоустрої територій, – каже Володимир Нападайло.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2009/04/30/skorochennya_9505.html -->
 
Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх