«Вагонобудівний завод виробляв підводні міні-човни»

24.09.2009, 09:53 Переглядів: 1 861

«Вагонобудівний завод виробляв підводні міні-човни»Про ці та інші, раніше секретні факти, можна дізнатися з книги, яку презентували до 140-річчя заводу.

«Вагонобудівний завод виробляв підводні міні-човни»

Ініціатор створення книги Володимир Приходько підписує екземпляри видання міським журналістам – першим читачам, які змогли розгорнути її сторінки. На знімку зліва – автор книги – Анна Кудіярова.
Фото надано прес-службою підприємства

«Крюківський вагонобудівний завод. 140 років розвитку і вдосконалення», яку презентували на підприємстві.

До свого Дня народження, який вагонобудівний завод святкує якраз цього тижня, на підприємстві презентували книгу «Крюківський вагонобудівний завод. 140 років розвитку і вдосконалення». Минулого тижня книга була вперше представлена публіці, а саме – журналістам.

Проводячи презентацію видання, тираж якого лише 2000 екземплярів, ініціатор створення книги, президент акціонерного товариства Володимир Приходько, розповів факти, які раніше трималися під грифом «Секретно».

– У цьому виданні ми вперше зняли цей гриф із матеріалів, починаючи з 1951 року. Ми представили читачам передові зразки техніки, яку виготовляв завод і яка пов’язана з військовими. Наприклад, ви можете побачити та прочитати про техніку, що вміє пересуватися під водою. Вагонобудівний завод виробляв підводні міні-човни. Але не буду розкривати всіх таємниць. Читайте книгу, – сказав Володимир Приходько.

Автор видання, редактор заводської газети «Вагонобудівник» Анна Кудіярова говорить, що книги вже передано міській раді, Крюківській райраді, міському краєзнавчому музею та музею історії підприємства. Видання поповнить фонди бібліотек, буде передано школам, профтехучилищам, і, звісно, працівникам підприємства.

– Вона покликана зіграти важливу роль в рекламі нашої продукції, піднесенні позитивного іміджу підприємства. Книга містить дослідження справжньої історії створення Крюківських вагонних майстерень, вперше має розділ про спецвиробництво інженерної техніки, акцентовано і на досягненнях у галузі техніки і технологій. Ви побачите, яка гарна книга. Вона зроблена на мелованому папері, містить понад 700 фотографій, – каже пані Кудіярова. При цьому вона зауважує, що економічна криза ледь не зірвала видавничий процес.

– Зізнаюся відверто, був момент, коли мене долав сумнів, чи доцільно видавати книгу саме зараз. Володимир Іванович наполіг на доведенні до кінця розпочатої роботи. І за умови скорочення витрат на ювілейні заходи та інші важливі потреби в роботі акціонерного товариства, підтвердив фінансування поліграфічних і видавничих робіт, – з радістю констатує Анна Кудіярова. Тому цілком заслужено, закономірно і справедливо, що перший екземпляр вручено саме Почесному громадянину Кременчука, заслуженому машинобудівнику України, президенту підприємства Володимиру Приходьку.

Наша довідка

«Крюківський вагонобудівний завод. 140 років розвитку та вдосконалення» - четверта книга про підприємство.

Перша – «Крюківський вагонобудівний завод» вийшла у 1967 році – до 50-річчя Великої Жовтневої революції. Тоді це була надзвичайна дата і вихід книги був подією гідною її. Видання, в основному, й розповідало про історію революційного руху в Крюківських майстернях.

У 1999 році – до 125-річчя підприємства - видано книгу «Від майстерень до концерну», автором якої стала директор заводського музею Лідія Коваленко. Це детальний літопис, створений за матеріалами газети «Вагонобудівник», офіційними документами. Має багато фактичного матеріалу.

У 2006 році вийшла у світ – «Крюківський вагонобудівний завод – гордість і слава України». Це – перша спроба рекламно-іміджевого кольорового видання, виконана на пристойному поліграфічному рівні. Книга вмістила короткий історичний екскурс, у ній більш детально подано структуру, підрозділи, сьогодення колективу.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2009/09/24/vagonobudivnij_8135.html -->
 
Автор: bulashev
Теги: завод
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх