Кременчуцьким євреям зіпсували Новий рік

24.09.2009, 09:54 Переглядів: 1 639
Синагогу закидали фарбою та антисемітськими листівками.
На тлі замазаних коричневих плям з’явилися нові – червоні.
Фото: Станислав Константинов

Уночі 20 вересня невідомі закидали склянками із червоною фарбою фасад синагоги. Це вже другий у цьому році напад на єврейський храм. У червні його стіни були спаплюжені кількома коричневими плямами. Цього разу хулігани розкидали ще й антисемітські листівки – мовляв, одним – «смерть», а другим – «слава». Міліція, як і минулого разу, проводить перевірку.

Минулими вихідними євреї усього світу святкували свій Новий рік (Рош ха-Шана). Проте дехто вирішив презентувати цій громаді не дуже чемний подарунок: уніч на 20 вересня під стінами кременчуцької синагоги на вулиці Квартальній невідомі розкидали два десятки листівок із антисемітськими закликами («Смерть ж.!!! Слава У.!!!») та розбили на фасаді три склянки із червоною фарбою. 
Зранку охоронець сповістив про напад міліцію. Він не встиг побачити зловмисників.

– Зараз міліцією ведеться перевірка, – заявила прес-офіцер міського управління міліції Анна Волювач. – Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 296 Кримінального кодексу – хуліганство. Термін перевірки становить десять днів. 
За словами пані Волювач, правоохоронці перевіряють записи зі всіх камер відеоспостереження в районі синагоги, обходять квартири та магазини в сусідніх будинках.

– Дехто бачив компанію молодих людей, – каже міліціонер. – Але ніхто поки не сказав, що бачив як кидали фарбу в синагогу. 
Нагадаємо, що після першого нападу, біля синагоги відремонтували вуличне освітлення. Не допомогло.

Відчуй різницю

Стаття 296 Кримінального кодексу – хуліганство.

Карається штрафом від 8,5 до 17 тис або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років. Хуліганство вчинене групою осіб, карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Стаття 161 Кримінального кодексу – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії.

Карається штрафом до 850 грн або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років. Ці ж дії, вчинені організованою групою осіб, караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх