Ти мій єдиний та незмінний... податок

6.07.2007, 17:07 Переглядів: 1 654

Кременчуцька податкова інспекція висунула проект змін розмірів ставок єдиного податку у Кременчуці для підприємців. Майже на всі види діяльності, члени комісії вирішили підняти ставку до 200 гривень на місяць. На вартості товару й послуг це відбитися не повинно – кажуть у владі..

Ставки єдиного податку хочуть збільшити

Другого липня на засіданні робочої групи з питань регуляторної політики  міськвиконкому податкова інспекція озвучила проект змін розмірів ставок єдиного податку у Кременчуці для підприємців – фізичних осіб. Мотивування збільшення просте – ціни на послуги й товари зростають, доходи підприємців зростають, а єдиний податок залишається «мізерним». Майже по всіх видах діяльності ціни вирішили підняти «під стелю».

«Це мізерні гроші...»
За кожним із видів діяльності відбувалося жваве обговорення. Майже завжди лунав приблизно такий коментар: «Що? Оці... підприємці мені такий рахунок виставили! Шуруп вкрутили за 30 гривень! І податку в 200 гривень буде їм багато?!».
На питання «Телеграфа», чи відіб’ється збільшення податку на вартості товарів та послуг, начальник управління розвитку підприємництва Людмила Жорняк відповіла: «Ні – це не підстава для збільшення цін. Цей податок – просто мізерні гроші в порівнянні з прибутками підприємців».
Не зважаючи на «мізерний» розмір податку, Олександр Биков застережливо спитав членів робочої групи: «А чи не підуть після підняття наші підприємці «у тінь»? Всі промовчали.

«Не чіпайте їх – то бідні люди...»
Коли обговорення дійшло до виробників мітел та щіток, то віце-мер Олександр Биков сказав: «Не чіпайте їх – то бідні люди. До 200 гривень підіймати не треба». 
Не підвишили також ставку і іншим, так званим, «соціальним підприємцям» – роздрібним торговцям газетами та журналами, майстрам з ремонту годинників, перукарям, косметологам та допоміжному медперсоналу, які надають послуги поза лікарнями.
Рішення про збільшення ставок буде виноситися на наступну сесію міської ради.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2007/07/06/6255.html -->
 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх