Торгові патенти дорожчають

22.06.2006, 19:06 Переглядів: 1 707

Підприємці, які торгують, сплачуватимуть більшу вартість торгового патенту в залежності від зони розташування об’єкту своєї діяльності. Це стосується лише складної побутової техніки, ювелірних виробів, громадського харчування та пересувної торгівлі. Щомісячно вони сплачуватимуть на 20-40 гривень більше, ніж нині. Якщо патент на торгівлю побутовою технікою коштував 120 грн, то за новими розрахунками – 160 грн.

Підприємці, які торгують, сплачуватимуть більшу вартість торгового патенту в залежності від зони розташування об’єкту своєї діяльності. Це стосується лише складної побутової техніки, ювелірних виробів, громадського харчування та пересувної торгівлі. Щомісячно вони сплачуватимуть на 20-40 гривень більше, ніж нині. Якщо патент на торгівлю побутовою технікою коштував 120 грн, то за новими розрахунками – 160 грн.. Про це повідомила співробітник податкової інспекції Світлана Письменна. Вона каже, що рішення про це буде ухвалено на сесії міськради у четвер, 22 червня. В обгрунтуванні проекту цього рішення йдеться про те, що суми надходжень до міського бюджету від плати за торгові патенти майже вдвічі впали в порівнянні з минулим роком. Крім того, тепер у місті передбачено лише дві зони (раніше було три). У першу, де знаходяться в основному центральні вулиці, додали ще й Республіканську, Жадова, Героїв Сталінграда та 101-й квартал.
Пані Письменна каже, що підвищення вартості торгового патенту не збільшить податкового навантаження на підприємця. За її словами, сума податку на прибуток, який сплачується до держбюджету, згідно з законодавством, зменшується на суму вартості торгових патентів. Тим часом гроші за патент ідуть до бюджету міста. Очікується, що ці зміни приведуть до збільшення надходжень у міський бюджет на 45 тисяч гривень за рік. Результативність змін буде видно через рік, коли податкова планує провести своє відстеження.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2006/06/22/2886.html -->
 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх