“Кредмаш” розраховує на замовників

3.11.2005, 16:11 Переглядів: 1 889

Зниження обсягів виробництва, невиконання плану з продажу продукції – змусило керівництво ВАТ “Кредмаш” перевести завод на семичасовий робочий день. Президент акціонерного товариства Микола Данилейко каже, що за тиждень цей наказ може бути відмінений, а менеджери підприємства зараз активно працюють над стабілізацією ситуації..

“Ситуація на “Кредмаші” не критична, але важка. Ми дещо знизили обсяги виробництва і суттєво зірвали план з реалізації продукції. Аби зекономити кошти, вирішили з вівторка перевести підприємство на семигодинний робочий день. Але це тимчасове явище”, – так охарактеризував ситуацію на Кременчуцькому заводі дорожніх машин його президент Микола Данилейко.
Сухі цифри статистики показують, що, дійсно, в липні-вересні 'Кредмаш' скоротив обсяги виробництва на 38% (або 14,2 млн. гривень) порівняно з квітнем-червнем  – до 22,9 млн. гривень. Проте порівняно з початком року обсяги виробництва скоротилися лише на 0,03%, або на 0,024 млн. гривень. Завод випустив 43 асфальтозмішувальні установки, що на дев'ять установок більше, ніж за аналогічний період 2004 року.
Причина загального зменшення обсягів виробництва – низька реалізація продукції, відсутність замовлень для внутрішнього ринку від державної компанії 'Автомобільні дороги України' і зменшення кількості замовлень з Росії. У вересні підприємство зменшило випуск продукції ще й тому, що через погану її реалізацію, стало не вистачати оборотних коштів для закупівлі металу. Тож, щоб зекономити кошти, довелося ввести  семигодинний робочий день. “Вже за тиждень ми зможемо відмінити цей наказ. Зараз ситуація покращується. Ми маємо отримати кошти від замовників з Румунії та Узбекистану. Розраховуємо і на замовлення з Росії, де нещодавно прийнято рішення про збільшення фінансування дорожнього будівництва, яке з початку року майже не отримувало коштів. Для “Кредмашу” осінь – це сезон продаж, тож думаю, що все у нас стане на свої місця і ситуація виправиться”, – оптимістично запевняє президент заводу Микола Данилейко.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2005/11/03/1585.html -->
 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх