Як отримати соціальну відпустку по догляду за онукою, – роз’яснення

29.09.2019, 10:31 Переглядів: 2 176

За частиною 1 ст. 18 Закону України «Про відпустки» після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами на бажання жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку може бути використана повністю або частинами також батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною, або особою, яка всиновила чи взяла під опіку дитину, та одним із прийомних батьків (ч. 3 ст. 18).


Згідно ч. 3 ст. 20 Закону відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або осіб, зазначених ч. 3 ст. 18 Закону, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.


Відповідно до ч. 4 ст. 20 Закону особам, зазначеним ч. 3 ст. 18 Закону (крім осіб, які всиновили чи взяли дитину під опіку в установленому законодавством порядку), відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається на підставі довідки з місця роботи (навчання, служби) матері дитини про те, що вона стала до роботи до закінчення терміну цієї відпустки.


Ураховуючи викладене, бабуся дитини має право скористатися відпусткою для догляду за онуком (онукою) до досягнення ним (нею) трирічного віку на підставі заяви про надання такої відпустки, копії свідоцтва про народження дитини та довідки з місця роботи матері.

Автор: За інформацією заступника начальника відділу Управління Держпраці у Полтавській області Л. Рогізної
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх