Не виходячи з дому: у Кременчуці буде власний інтернет-сервіс для пошуку роботи

31.08.2016, 16:52 Переглядів: 4 121

Не виходячи з дому: у Кременчуці буде власний інтернет-сервіс для пошуку роботи

Розробники обіцяють запустити ресурс вже за місяць-півтора

У кременчуцькому Центрі зайнятості знову підготували нові послуги для безробітних та роботодавців: клієнти Центру уже можуть записати відеорезюме та пройти співбесіду з роботодавцем по Skype. На разі, розробляється веб-сайт КМЦЗ, який спростить пошук роботи для тих, хто дійсно хоче її знайти. Такі оновлені методи роботи сьогодні, 31 серпня, працівники Центру презентували представникам найбільших кременчуцьких підприємств.

 

- Ми маємо реформувати Службу зайнятості, - переконаний Віктор Калашник, в.о. директора КМЦЗ, - щоб зняти той негатив, який вона несе. Адже зараз ми іноді відправляємо на підприємство не тих працівників, яких воно потребує просто тому, що цього від нас вимагають. Служба зайнятості має працювати як рекрутингове агенство.

 

Не виходячи з дому: у Кременчуці буде власний інтернет-сервіс для пошуку роботи

 

Перед присутніми виступили представники фірми-розробника майбутнього сайту “Аксон”:

 

- Сайт буде легкий, інтуїтивно-зрозумілий та максимально корисний як для роботодавців, так і для шукачів роботи.

 

За словами розробників це буде регіональний ресурс, який спростить процес пошуку роботи для кременчужан. Він буде поділений на два основних розділи: “претендентам” та “роботодавцям”.

 

У цих розділах будуть, відповідно: список актуальних вакансій/резюме, розширений пошук по існуючим вакансіям/резюме та автоматизована форма подачі резюме/заявки.

 

Крім того, на ресурсі планують розміщувати новини ринку праці, що актуальні для Кременчука та буде функція “питання-відповідь”.

 

Ресурсом зможуть користуватися не лише ті, хто перебувають на обліку у Центрі зайнятості, але і пересічні кременчужани. Розробники переконані, що за умови постійної наповнюваності, сайт користуватиметься популярністю серед містян. Адже, на відміну від всеукраїнських ресурсів для пошуку роботи, він призначений лише для Кременчуцького району і всі заявки на ньому проходитимуть модерацію, тобто там не буде так званих “мертвих” вакансій чи резюме.

 

- Ми перші, хто виступив з ініціативою створення такого сайту, - каже Віктор Калашник. - Тому все зроблене необхідно узгоджувати з Полтавою та Києвом.

 

Як раніше писав “ТелеграфЪ”, від серпня кожен бажаючий в Центрі зайнятості може безкоштовно записати власне відеорезюме — це короткий відеоролик, який містить інформацію про освіту, спеціалізації, трудовий стаж претендента.

 

Не виходячи з дому: у Кременчуці буде власний інтернет-сервіс для пошуку роботи

 

Безробітному, який хоче отримати відеорезюме, потрібно написати заяву про це в 102 кабінеті Центру зайнятості. Його запросять на співбесіду, фахівці Центру підготують його до запису, навчать його триматися в кадрі відеооператор запише сюжет.

 

Підготовлене відеорезюме Центр зайнятості розсилає потенційним роботодавцям.

 

Також роботодавцям презентували можливість проводити попередню співбесіду з перетендентом на посаду по Skype. Послуга вже доступна, єдина умова — наявність необхідного забезпечення у роботодавця. Така співбесіда має значно спростити і пришвидшити час пошуку роботи/претендента, адже роботодавець одразу бачить, як виглядає претендент та може декількома питаннями визначити рівень його кваліфікованості.

А вже тоді визначитися чи необхідно продовжити співбесіду на підприємстві чи ні.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: www.management.com.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх