Святкова ніч на Івана Купала

12.07.2007, 18:07 Переглядів: 2 165
У ніч із 6 на 7 липня Кременчук святкував старовинне свято Івана Купала. Цьогоріч влада дозволила влаштувати кілька святкових вогнищ. Святкові багаття запалили на майданчику біля літньої сцени у Придніпровському парку та на Першому Занасипі.  Проте, крім офіційних, по місту палали і неофіційні багаття.
У ніч на Івана Купала кременчужани стрибали через багаття та водили хороводи

У ніч із 6 на 7 липня Кременчук святкував старовинне свято Івана Купала. Цьогоріч влада дозволила влаштувати кілька святкових вогнищ. Святкові багаття запалили на майданчику біля літньої сцени у Придніпровському парку та на Першому Занасипі.  Проте, крім офіційних, по місту палали і неофіційні багаття. Так, на Центральному пляжі їх можна було нарахувати з десяток. «Дрова ми поцупили у барі «Арарат», а потім ще й вербу зломали на пляжі та з цього і розпалили багаття»,- розповідає одна з прихильниць святкування Купальської ночі - Олена.
У святкову ніч вогнища палали на Зеленому острові та на Шаломаї. «Головна особливість купальської ночі, - це очищуюче багаття. Навколо нього треба танцювати, через нього стрибати: хто вдаліше й вище, той буде щасливішим»,-розповідає Тетяна Старчик, яка разом із друзями святкувала Купальську ніч на березі річки у Крюкові. Настрибавшись через багаття, компанія Тетяни влаштовувала гучні веселі хороводи.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх