Кременчужан «кинули» з паспортами

6.07.2007, 18:07 Переглядів: 1 998
ОВІР розформували. Тепер закордонні паспорти мають видавати дві установи: підприємство «Ресурси-документ» та міліція. Однак у райвідділках паспорти дешевші, але вони не мають ні бланків, ні обладнання..

Сьогодні кременчужани не можуть отримати закордонний паспорт швидко та порівняно дешево у райвідділах міліції. У них немає ані бланків паспортів, ані обладнання. Паспорт можна замовити в ДП «Ресурси-Документ». Ця структура незабаром переїде до приміщення колишнього відділу громадянства, імміграції, реєстрації фізичних осіб ( у народі – ОВІР), що поруч із клубом «Зебра». Установа видаватиме паспорти нового зразка (з цифровою фотографією). Проте вони коштуватимуть дорожче, ніж «овірівські» – 410 гривень замість лише близько 300. Терміново виготовити в ДП «Ресурси-Документ» новий паспорт зараз взагалі неможливо, доведеться чекати півтора місяця. «Раніше не можемо, бо не маємо бланків нових паспортів. Їх лише почали виготовляти. Зі старими бланками ми не працюємо»,– заявили в ДП «Ресурси-Документ».
Виходить, ОВІР, у якому видавали паспорти, розформували, а тепер кременчужанам пропонують скористатися іншою, дорожчою структурою. І всі дороги ведуть у «Ресурси-Документ». Невже міліція з народом і для народу?
Поміж тим у міліції заспокоюють: старі закордонні паспорти дійсні протягом 10 років, тож тим, хто оформив паспорт раніше, можна не турбуватися.

До квітня 2010 року Україна має запровадити біометричні закордонні паспорти, які матимуть 25 ступенів захисту. Для порівняння: українські банкноти мають тільки 17 ступенів захисту. Коштуватиме паспорт нового зразка близько 380 гривень і виготовлятиметься протягом трьох місяців. Проте Кабінет Міністрів України ще не затвердив відповідні закони, а паспорти старого зразка видавати вже перестали. Отож українці стали абсолютно ізольовані від інших країн саме в період розпалу відпусток, повідомляють центральні ЗМІ



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх