Думка про весілля влітку повинна прийти взимку…

24.05.2007, 16:05 Переглядів: 2 459
Якщо ви раптом сьогодні вирішили, що хочете одружитися вже влітку, і обов’язково в суботу – не кваптеся! Усі «традиційні» літні та вересневі весільні дні (суботи) вже «забиті». Щоб зробити такий серйозний крок улітку, замовляйте броню ще в січні..
Мал. Дмитра БАБЦЯ

«Ми збирались одружитися в серпні,  зателефонували до Центральног ЗАГСу, а нам розповіли, що всі весілля зранку вже розписані…Але ж я не хочу одружуватись після четвертої!», – пожалілась Олена, читачка «Телеграфу».
Аби дізнатися, яка нині ситуація у кременчуцьких відділах РАЦС, «ТелеграфЪ» звернувся до Валентини Борщ, начальника Центрального відділу
– Чи можна ще сьогодні замовити броню на літній місяць?
– Суботи у липні, серпні, вересні вже заповнені. А от по п’ятницях місце ще можна знайти. Якщо ж і ці дні будуть зайняті, то ми додатково зробимо ще й середу реєстраційним днем, за бажанням пар.
– На яку годину зазвичай пари замовляють броню?
– Ті, що приходять першими, замовляють реєстрацію на 12.00 – найпоширеніший час. Ми ж пропонуємо час з 8.30 до 16. 30, 17.00. Проте  після 16.00 вже ніхто не хоче реєструвати шлюб. Усі бажають якнайшвидше сісти за стіл.
– На сьоме липня багато було бажаючих? Адже це число вважається священним. А тут їх аж цілих три.
– Дійсно, бажаючих було чимало – субота 7 липня 2007 року розписана повністю з 8.30 до 16.30. «Броню» замовляли ще з січня. Пар дуже багато. Для декого три сімки – зміст життя. Хоча 7 – це свято Івана Купала і в церкві не вінчають у цей день.
Люди вважають, що якщо одружаться 07.07.07, то проживуть щасливе життя.
– Чи можна парі, котра проживає у Крюкові, зареєструвати шлюб у Центральному відділі?
– Звичайно. Якщо є місце – будьласка. Ми не робимо таких  розмежувань. Зараз Сімейний кодекс говорить про те, що реєстрацію шлюбу громадянам України можна проводити в будь-якому відділі РАЦС  країни, якщо він і розташований у місті, де пари не прописані. У наш відділ звертаються з інших областей також: кіровоградці, мешканці Дніпропетровської області. Головне, щоб пара мала усі відповідні документи.
– Чи реєструє шлюби Автозаводський відділ РАЦСу?
– Ні. На нього покладені функції розірвання шлюбу, реєстрації народження дитини. У нас є Крюківський відділ РАЦСу, де також реєструють шлюби. Якщо у минулому році у Кременчуці було зареєстровано більше 2300 шлюбів, то з них біля 800 пар розписані в Крюкові.

У Крюкові теж влітку весільний «буммм»
Проте «не втовпишся» у чергу на «літню» реєстрацію шлюбу й у Крюківському відділі РАЦС.
– Зараз час з 10.00 до 13.30 у вихідні вже зайнятий. Залишилося лише кілька вільних місць з 9 до 10 годин ранку, – коментує Вікторія Линник, начальник Крюківського відділу РАЦС. – Зазвичай на літній час люди бронюють місце за півроку. Щоб розписатися влітку, молодята приходять із заявами до загсу вже у лютому. А дехто й у січні.
– Чи можна «втиснутися» парі, якщо хтось із «заброньованих» передумає одружуватися?
– Якщо люди порядні, то попередять заздалегідь, що вони не будуть розписуватися у замовлений час. Тоді ми ще зможемо запропонувати комусь це місце. Проте буває, коли про «вікно» стає відомо лише за три дні до реєстрації. Пари, які записані на цей день, уже все розпланували погодинно, тому у такому випадку часто місце залишається порожнім.
Виходить, найбільше молодят одружується саме влітку.
Проте, як говорить пані Линник, «шаленою» популярністю користуються також вересень і жовтень.
– У нас молоді люди дотримуються традицій – не гуляють весілля під час посту. «Затишшя» спостерігається й у травні – пари не хочуть «весь век маяться».



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх