Роздягаються всі!

8.03.2007, 16:03 Переглядів: 2 857
Зима пішла «з кінцями». Спеціалісти прогнозують, що температура за вікном підвищуватиметься з кожнем днем, а березень буде теплим, але не аномальним..
Вже можна сміливо змінювати джинси на спідниці – погода не підведе.

Цього року весна виявилася дуже пунктуальною. Календарне перше березня співпало з приходом справжньої весни – стовпчик термометра піднявся вище нуля. Але фахівці кажуть, що цього року на стрімке потепління розраховувати не слід. Натомість теплішатиме поступово, але впевнено. І ніяких сюрпризів у вигляді березневих тріскучих морозів теж не буде.
«Дослідження показали, що останнім часом зимові місяці та перший місяць весни стали значно теплішими, аніж у першій половині ХХ сторіччя, – пояснює «Телеграфу» старший науковий співробітник відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, кандидат географічних наук Маргарита Барабаш. –  Тепер середня температура у цей період приблизно на два градуси вища, аніж, скажімо, 50 років тому. Ми вже навіть звикли за останні кілька років до теплих березнів. Але на початок весни нинішнього року ця тенденція не розповсюджуватиметься – березень буде у межах норми, і нічого аномального не відбуватиметься».
Маргарита Барабаш припускає, що у другій декаді березня, до якої ми вже наближаємося, теплішатиме поступово. Уночі ще буде прохолодно – від 0 до -1°С, але вдень провітря прогріватиметься до 7–10 градусів з позначкою плюс. «Уночі можливі незначні похолодання, – каже пані Барабаш. – Але вдень сонечко все одно братиме своє. Така тенденція збережеться до кінця місяця. Все більше буде теплих днів, але про спеку говорити ще зарано».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх