„Не были мы на Таити…Нас и тут неплохо кормят!”

17.11.2005, 17:11 Переглядів: 1 915
Куди відправляються на відпочинок взимку „нові українці”? Для того, щоб знайти відповідь на це запитання, агенція „SODIS” провела спеціальне дослідження. За його результатами було визначено „гарячу десятку” найпопулярніших країн, куди на зимові свята вирушають наші співвітчизники..
За даними одного з кременчуцьких турбюро, на гірськолижних курортах Франції ціни чи не найнижчі порівняно з іншими закордонними зимовими курортами. Тижневий тур коштуватиме вам близько 950 ?.

Новий рік, як то кажуть, уже на носі. Принаймні, для працівників туристичних фірм і компаній. За словами головного менеджера туристичної агенції „Травел” Віктора Горєлова, кременчужани активно замовляють путівки на відпочинок за кордоном. У листопаді процес бронювання у самому розпалі. Найбільшою популярністю користуються гірськолижні курорти Карпат, Словакії та Чехії, а для того, щоб порадувати себе спекотним літом серед зими, найчастіше обирають Єгипет та Таїланд. В грудні купувати путівку непрактично, та й зробити це майже неможливо. По-перше, ті путівки, що залишилися нерозпроданими, або дуже дешеві, або занадто дорогі. По-друге, відкриття візи забирає два тижні – і у другій половині грудня зробити це просто нереально. Окрім того, в усіх посольствах 25-го грудня розпочинаються канікули, що пов’язані зі святкуванням католицького різдва. Тому потурбуватися про свою поїздку потрібно заздалегідь.
Цікаво, де ж проводять свої відпуски ті наші співвітчизники, в кого вистачає коштів на поїздку за кордон? Скільки за таке задоволення доведеться викласти чесно зароблених і в чому це саме задоволення полягає? Все це ми з’ясовували, взявши за основу рейтинг, складений агенцією „SODIS” (наведений газетою 'Експрес') та додавши до нього коментарі працівників провідних турбюро Кременчука.

№ 1. Франція
Узимку туди відправляється відпочивати 25 відсотків „нових українців” (найбільша цифра у рейтингу). Зустріч Нового року у Парижі – найпопулярніший спосіб відпочинку поміж наших співвітчизників. Хто ж відмовиться похвалитися фотографією зі святкування Нового року з Ейфелевою баштою на задньому плані.
Що стосується гірських курортів, то серед українців найбільшою популярністю користуються Куршевель, Мерибель і Морзин. Там можна побачити навіть зірок російської естради, яких „виписують” з Москви багатії.
Поїздка в Париж на тиждень обійдеться вам від 750 ?, а за задоволення покататися на лижах на одному з гірськолижних курортів Франції доведеться викласти 950 ? плюс витрати на квиток – близько $536.

№ 2. О’єднані Арабські Емірати
Сюди їдуть грітися на сонечку взимку близько 17 відсотків заможних українців. Це – наймодніший курорт на Аравійському півострові, який славиться ще й численними пам’ятками мусульманської культури: мечетями та палацами шейхів. Туристи відвідують гарячі джерела, їздять на сафарі, рибалять на Акулячому острові та ... катаються на лижах по піску. Все це коштує від $670 за п’ять днів відпочинку, але в природі існують і такі ціни,  $450 на добу...

№ 3. Швейцарія
12 відсотків заможних українців віддають перевагу відпочинку в цій країні. Сюди приїжджають любителі гірськолижного відпочинку з усього світу. До їхніх послуг – лише першокласні траси. Найстарішим у Швейцарії вважається курорт Церматт біля підніжжя гори Маттергорн, яка, до речі, є символом країни. Гірськолижний курорт обійдеться в 2300 ? і вище за сім днів відпочинку. Груповий екскурсійний тур по Швейцарії на 10 днів коштує від 1750 ?.

№ 4. Маврикій
Популярний серед 12 відсотків наших багатих співгромадян. Цей острів у південній частині Індійського океану давно облюбували голлівудські зірки та мільярдери. Туди організовуються лише індивідуальні поїздки за вищим розрядом. На цьому тропічному курорті можуть відпочивати ті, кому протипоказана спека – з травня по жовтень температура на Маврикії від 23 до 25° С. Таке задоволення коштує від 1000 ? з особи за семиденний тур плюс витрати на авіаквиток (однак, враховуючи потрібний для адаптації до клімату час, сюди, як правило, їдуть на довше).

№ 5. Італія
Сюди їдуть відпочивати дев’ять відсотків тих, хто це може собі дозволити. Зимою на екстремалів тут чекає парашутний спорт, польоти на повітряній кулі, параплани і дельтаплани, бобслей, спуски на сніжному рафті, вітрильний спорт на крижаному озері, сноуборд, скіджоринг. Той, хто любить більш спокійні та безпечні розваги, може грати в крикет, поло і гольф ... на льоду! А ще туристи обожнюють Італію за купання у гарячих мінеральних джерелах і закритих басейнах і нічний спуск на гірських лижах по освітлених смолоскипами трасах. Тур можна придбати за 1250 ? з особи.

№ 6. Індонезія (Балі)
Цій країні віддають перевагу близько шести відсотків українських бізнесменів. Балі – напрочуд мальовничий острів. А найголовніше, що розваги тут на будь-який смак і вдень, і вночі... Тут процвітає доволі пікантне чоловіче заняття – юні красені спокушають багатих жінок. Недарма деякі моралісти називають острів „землею бронзових альфонсів”. Ціни кусаються – від $1650 за тиждень.

№ 7 Австрія
Шість відсотків „нових українців” залюбки їдуть до цієї країни. В основному їдуть подивитися мальовничі міста. Відень – рай для культурних гурманів. Це культурний центр Європи з безліччю картинних галерей, розкішних палаців, концертхолів і величезних площ.
Любителі активного відпочинку їдуть на гірськолижні курорти Австрії – благо вибирати є з чого. Семиденний тур по містах коштуватиме близько 950 ?, а тиждень задоволення на гірськолижному курорті – від 1075 ? з особи.

№ 8. Карибські острови (Барбадос)
Понад три відсотки багатих українців проводять свої зимові відпустки тут. Барбадос – це Мекка для серфінгістів. Сюди їдуть також гурмани за унікальними стравами з дарів моря – деякі види риб і молюсків водяться лише в прибережних водах цього острова. А запивають всі ці екзотичні блюда коктейлями на основі місцевого рому. Ціна туру – понад 2 500 ?.

№ 9. Мальдиви
Це новий напрямок українського туризму, його освоїли лише три відсотки заможних українців. У складі архіпелагу 198 заселених островів та 991 безлюдних. Любителі спокою звернулися за адресою – кожен з готелів на Мальдивах розміщено на окремому острові. Сюди варто їхати тим, хто захоплюється дайвінгом – такої казкової підводної флори та фауни немає більше ніде. Коштує ця краса від 1 500 ? за сім днів з перельотом.

№ 10. Австралія (Фіджі)
Це – екзотичний, а тому дуже дорогий відпочинок – лише для двох відсотків наших громадян. Фіджі радують м’яким кліматом, розкішними пляжами, блакитними лагунами і вологими тропічними лісами. Місцеві жителі надзвичайно гостинні. Родзинка відпочинку – поїздки у поселення аборигенів. І коштує все це $3400 з особи.
Хтось скаже: „Щастить же цим „новим українцям”! А чим ми гірші?” А нічим. Всі бажаючі організувати свою зимову відпустку можуть знайти корисну для себе інформацію у новій рубриці  „Приватної газети” „Навколо світу”.

Від редакції: На жаль, з технічних причин анонсований матеріал 'Як вижити в умовах глобалізації' було знято з публікації. Він з'явиться у найближчому випуску рубрики 'Будь багатим'.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх