Літо триватиме чотири місяці

6.05.2012, 14:00 Переглядів: 7 911


Травень буде теплим, проте дощовим

Літо триватиме чотири місяці

Фото с сайта kp.ru

 

Сезон дощів розпочнеться вже із наступного понеділка. Принаймні так кажуть синоптики. Так, за даними сайту gismeteo.ua, із 7 по 14 травня дощитиме щодня. А 8 травня, напередодні свята, варто чекати справжньої зливи із громом та блискавкою. Якщо плануєте брати участь в урочистостях з нагоди Дня Перемоги, прихопіть із собою парасольку. Проте температура повітря все одно буде доволі високою і коливатиметься від +21 до +24 градусів. Друга половина травня, за прогнозами цього ж сайту, обіцяє бути сонячною і теплою. Так, синоптики прогнозують, що в 20-х числах буде лише чотири дощові дні (20, 21, 26, 28). Найтепліший – 29 травня, температура – до +29 градусів. В інші дні буде приблизно +27.
За прогнозами, у червні дощів практично не буде. Температура повітря – +27..+31. Набільш спекотним виявиться 11 червня – до 35 градусів тепла. Втім, як зазначають синоптики Гідрометцентру, точний прогноз можливий лише на короткий термін – десь на 10 днів.

 

Літо триватиме чотири місяці

В ТЕМУ

 

Найбільш спектоним буде липень


За прогнозом народного синоптика із Дніпропетровська Валерія Некрасова, справжнє літо прийде 1 травня і триватиме до кінця серпня, і, можливо, «захопить» ще трохи вересня.
Середня температура влітку, як зазначає пан Некрасов, буде приблизно
+35 градусів.


– Найбільш спекотною буде друга половина липня. Також дуже теплим виявиться серпень, – прогнозує народний синоптик.


За його підрахунками, осінь триватиме із початку жовтня до кінця грудня.


– А на сніг слід очікувати, як і цього року, тільки у січні. Зима буде довгою та холодною, і закінчиться десь 9 травня 2013 року, – прогнозує Валерій Некрасов.

 

НА ЗАМІТКУ

У 2010 році, у серпні, Кременчук побив температурний рекорд, стовпчик термометра показував + 39,18.
Леонід Булава, автор підручника «Фізична географія» для українських школярів восьмих класів, завідуючий кафедрою географії полтавського вузу, розповідав, що як мінімум до 2030 року природа дивуватиме своєю непостійністю. За його словами, така погода обумовлена коливаннями клімату, це пов’язано із різницею у тиску, що спостерігається на суші та у світових океанах. Кліматичний період, як правило, триває 20-30 років і час від часу повторюється. До речі, аномальна спека на Полтавщині була в 1909 році та в 1940-му. У Кременчуці наприкінці 30-х та на початку 40-х років зафіксували рекордний максимум.

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх