З лічильником води, чи без лічильника?

14.01.2010, 21:37 Переглядів: 6 041
У мене в квартирі встановлені лічильники води на гарячу та холодну воду..

– У мене в квартирі встановлені лічильники води на гарячу та холодну воду. Але водоканал почав виставляти мені рахунки за санітарною нормою (10,5 куб метрів на людину – ред.). У абонвідділі мотивують це тим, що настав термін повірки лічильника. Але річ у тім, що термін повірки настав для одного лічильника – на холодну воду. Лічильник, встановлений на гарячу воду, не прострочений. Чому ж мені виставляють таку оплату?   (Галина, з телефонного дзвінка до редакції)


У абонентському відділі КП «Кременчукводоканал» послалися на Постанову Камбіну №630 від 21.07.05 «Про затвердження Правил надання послуг  з централізованого опалення, постачання холодної  та гарячої води і водовідведення…», зокрема, на пункт 10, де сказано: «Оплата послуг за показаннями  квартирних  засобів  обліку провадиться  лише у  разі здійснення обліку в усіх точках розбору холодної та  гарячої  води …» Тож для того, аби оплату нараховували відповідно до показань лічильників, треба, щоб усі вони вчасно пройшли періодичну повірку. До речі, відповідно до пункту 15 цієї ж Постанови під час повірки (коли водоканал розпломбував лічильник за заявою абонента) споживач сплачує не за нормою, а відповідно до своїх середньомісячних показників за три попередні місяці.

– Мій лічильник води зняли на повірку. Попередили, що оплату виставлятимуть за середнім споживанням протягом місяця. Але якщо лічильник поставлять раніше, чому я маю сплачувати місяць без лічильника? (Фаїна Щербакова, з телефонного дзвінка до редакції)


Олександр ПІСКОВИЙ, заступник директора КП «Кременчукводоканал»:

– Постанова №630 передбачає, що повірка лічильника проводиться у строк, що не перевищує місяця. І оплата за середньомісячними показниками здійснюється з моменту розпломбування лічильника до моменту його постановки на облік після повірки. Якщо лічильник повірили за коротший термін (скажімо, за два тижні), то й оплату за середньомісячними показниками нараховують за два тижні. А далі оплата абоненту нараховуватиметься вже за показниками лічильників. Додам, що це робиться автоматично: за допомогою спеціальної комп‘ютерної програми. Туди вносять дату розпломбування лічильника і дату постановки його на облік після повірки.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх