Пенсії підвищать

17.08.2007, 12:08 Переглядів: 1 728
З першого вересня буде новий перерахунок пенсій. Вводяться так звані підвищувальні коефіцієнти, які повинні зменшити соціальну нерівність для пенсіонерів з однаковим стажем роботи та розміром зарплати..

Сума перерахунку для кожного пенсіонера залежитиме від його особистого розміру пенсії (величина, що  розраховується від особистого розміру зарплати і стажу роботи). Назвати конкрені суми підвищення для кожного пенсіонера можуть лише в управліннях Пенсійного фонду України за місцем проживання, підкреслює Інна Палаженко, начальник відділу пенсійного обслуговування Крюківського управління Пенсійного фонду України.
Механізм нового перерахунку пов’язаний з так званими підвищувальними коефіцієнтами.
Вони вводяться для того, щоб зменшити несправедливі розриви у розмірах пенсій. Тобто  вирівняти розміри пенсій, призначених до 2004 року, з тими, що призначалися після цієї дати.
Так, на даний час при однаковій зарплаті і стажі роботи середній розмір пенсії в осіб, яким вона призначалася до 2004 року, у півтора рази менший, ніж пенсія, призначена в 2006 році. Невідповідності зумовлені чинним пенсійним законодавством: воно, крім особистих трудових заслуг, враховує й розмір середньої зарплати в Україні на момент призначення пенсії. Зрозуміло, що середні зарплати зростають з року в рік. І ті, хто йшов на пенсію раніше, опиняються у гіршій ситуації порівняно із своїми молодшими колегами, які мають такий самий стаж і такий самий розмір зарплати.
Підвищувальні коефіцієнти мають зменшити  соціальну нерівність. Для тих, хто йшов на пенсію до 2005 року, коефіцієнт підвищення буде більшим, ніж для тих, хто став пенсіонером пізніше.
Середній же розмір пенсії з першого вересня (після підвищення) збільшиться з 508 до 588 гривень, повідомляє головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.
До речі, в цьому році пенсії підвищуються вже вдруге. Перший перерахунок із застосуванням коефіцієнтів вже відбувся в червні.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх