На вагонобудівному планових скорочень не передбачається

26.10.2006, 18:10 Переглядів: 1 610
Хочеться знати, що відбувається на КВБЗ – спад виробництва вантажних і пасажирських вагонів, у робітників паніка? Взагалі, є сенс працювати далі і чого чекати від керівництва? Чи є скорочення на КВБЗ? Чи планується закривати якісь цехи, бюро?.

(Із SMS-повідомлень)

Керівництво вагонобудівного заводу заявляє, що в першій половині 2006 року спостерігався стрімкий злет попиту на пасажирські вагони. З приходом нового керівника, на жаль, змінилася позиція Укрзалізниці. Керівництво завода веде активні переговори на всіх рівнях аж до прем’єр-міністра, щоб продовжувати розвивати галузь українського пасажирського вагонобудування. Попри все, у поточному році пасажирських вагонів ми виготовили у два рази більше, ніж у 2005-у. А на наступний рік керівництво Укрзалізниці та Міністерства транспорту висловило наміри придбати у два рази більше, ніж у 2006-у.
Що ж стосується вантажного вагонобудування, то тут ситуація з точністю до навпаки. Дійсно, у третьому кварталі упали обсяги виробництва, що призвело до зменшення навантаження і частково – заробітної плати. Проте зараз обсяги виробництва вантажних вагонів помітно зростають: у четвертому кварталі 2006 року і першому кварталі 2007-го - у два рази порівняно з першим кварталом 2006-го Очікується збільшення обсягів виробництва і в цілому по першому півріччю 2007 року.
Щодо скорочень, то на підприємстві заявили, що з 1 вересня 2006 року, скасовано електродний цех як нерентабельне виробництво. У цеху працювало 80 трудівників. Ніхто не ставив завдання скорочувати цих людей. Усі бажаючі були працевлаштовані в інших підрозділах підприємства. Тим, хто згідно із законодавством має право на пенсію, вона була оформлена.
Планового скорочення  немає і не буде. Навпаки, підприємство набирає кваліфікованих робітників провідних професій – зварників, токарів, фрезерувальників та ін. 'Тож паніки на вагонобудівному немає. Є багато роботи, є бажання зробити і продати якнайбільше вантажних вагонів. Приймається низка заходів, щоб збільшити продуктивність праці, дати робітникам-відрядникам можливість заробити побільше грошей. Уже сьогодні, під програму виробництва жовтня, підприємству потрібні  близько 100 кваліфікованих робітників А в листопаді-грудні – обсяги зростуть ще більше',- заявив директор із персоналу і соціальних питань КВБЗ Сергій Мельник.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх